• 29 Μαρτίου 2024,

Σύντομα καθαρισμός των ακτών με τον… «ακτοκαθαριστή»

 Σύντομα καθαρισμός των ακτών με τον… «ακτοκαθαριστή»

Μετά από μια σύντομη και αποτελεσματική παρέμβαση του Δήμου Καβάλας χθες το πρωί, απομακρύνθηκαν τα σύρματα που προεξείχαν της άμμου στη δυτική πλευρά της παραλίας της Ραψάνης.

Η συγκεκριμένη εκκρεμότητα λύθηκε οριστικά κι έτσι στο σημείο η παραλία είναι εντελώς ακίνδυνη. Όπως άλλωστε στο υπόλοιπο τμήμα της Ραψάνης. Ας θυμηθούμε τι είχε προηγηθεί. Το συγκεκριμένο πλέγμα (σύρμα) υπήρχε κάτω από την άμμο, και εκεί που «σκάει» το κύμα.

Προβλέπονταν σε λιμενικό και δημοτικό έργο. Οι νοτιάδες σιγά σιγά το ξήλωσαν με αποτέλεσμα το σύρμα να είναι ορατό. Να υπάρχει στην παραλία και να είναι επικίνδυνο για τους λουόμενους. Όσο περνούσε ο καιρός και δη οι νοτιάδες, όλο και περισσότερο σύρμα αποκαλύπτονταν.

Κι ενώ αυτό υπήρχε λόγος να βρίσκεται κάτω από την άμμο, όπως είχε ξηλωθεί ήταν κάτι άσχημο και άνευ ουσίας. Χθες ο Δήμος Καβάλας το απομάκρυνε κι «απελευθέρωσε» το σημείο της παραλίας. Εκεί η άμμος δεν είναι πολλή, ούτε υπάρχει ιδιαίτερο φάρδος.

Παρόλα αυτά είναι ένα σημείο με λουόμενους τα Καλοκαίρια. Αυτοί πλέον θα εξυπηρετούνται χωρίς να ανησυχούν από τα παρακείμενα σύρματα. Δεν υπάρχουν πια.

Τις επόμενες ημέρες ο Δήμος Καβάλας θα δράσει με τον παραδοσιακό τρόπο στην Καλαμίτσα. Μάλλον τη Δευτέρα θα μεταφέρει την άμμο από το μικρό λιμανάκι (μπροστά στο Λούσυ) και θα την «μοιράσει» σε όλη την ακτή. Αυτή η παρέμβαση γίνεται κάθε χρόνο στην αρχή του Καλοκαιριού. Μεταφέρεται άμμος που συγκεντρώνεται στο προαναφερθέν σημείο στη διάρκεια του προηγούμενου Χειμώνα.

Το τελευταίο στάδιο της παρέμβασης του Δήμου Καβάλας στις παραλίες του είναι αυτό του καθαρισμού της άμμου. Μέσω εργολάβου θα εργαστεί «ακτοκαθαριστής» σε όλες τις δημοτικές παραλίες. Θα καθαρίσει την άμμο, θα την ετοιμάσει για το Καλοκαίρι. Αυτό πρόκειται να συμβεί μάλλον στο τέλος του μήνα.

*Χθες αλλά και τις επόμενες ημέρες ο Δήμος Καβάλας θα εργαστεί και στην Περιμετρική οδό. Θα γίνει περιποίηση του πράσινου στο βόρειο πεζοδρόμιο, προς την πλευρά του βουνού. Στην ίδια περιοχή θα γίνει καθαρισμός από πολλά σκουπίδια, τα οποία δυστυχώς πετούν από τα παράθυρα των αυτοκινήτων τόσο οδηγοί όσο και επιβάτες.

Διαβάστε επίσης