• 2 Μαΐου 2024,

Σύντομα ο Θόδωρος Μουριάδης επισημοποιεί την υποψηφιότητα του

 Σύντομα ο Θόδωρος Μουριάδης επισημοποιεί την υποψηφιότητα του

Αρχές Σεπτέμβρη, σε μια εκδήλωση που ήδη ετοιμάζεται, ο Θόδωρος Μουριάδης θα ανοίξει πλήρως τα χαρτιά του. Σκοπεύει να ανακοινώσει επίσημα τη δημαρχιακή του υποψηφιότητα ενώ θα κάνει γνωστό το όνομα του δημοτικού συνδυασμού. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι σχεδόν έτοιμα τα ψηφοδέλτια των τοπικών συμβουλίων του πρώην Δήμου Φιλίππων. Δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα. Σε γενικές γραμμές ο κ. Μουριάδης εισπράττει θετική ανταπόκριση από την κοινωνία, γνωρίζει καλά ότι ήρθε η ώρα να βγει πιο δυναμικά στον κόσμο σε μια μακρά προεκλογική περίοδο που θα ξεκινήσει το Φθινόπωρο και θα τελειώσει τον Μάη.

Βασικό του εργαλείο, στη διάρκεια των διακοπών του Αυγούστου, το διαδίκτυο. Εκεί δέχεται σχόλια πολιτών, ανοίγει διαλόγους με πολλούς, απαντά σε διάφορες παρατηρήσεις. Πιο πρόσφατη συζήτηση με ένα σωρό συμπολίτες, με αφορμή ανάρτηση του κ. Μουριάδη για το κυκλοφοριακό: «Αυτές τις ημέρες γίνεται μία άγονη αντιπαράθεση μεταξύ δημοτικών παρατάξεων για το ποσοστό πληρότητας των ξενοδοχείων και για το αν η αύξηση του τουρισμού ήταν 5% ή 4%. Με αποτέλεσμα να χάνουμε την ουσία, η οποία είναι η βελτίωση των υποδομών του Δήμου ( όπως κυκλοφοριακό, καθαριότητα, δημόσιες τουαλέτες, πλατεία, δύσκολη πρόσβαση στον ιστορικό οικισμό της Παναγίας, συντήρηση στο μονοπάτι της παλιάς Καβάλας, αξιοποίηση της ένταξης του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στην Ουνέσκο, κ.α). Όλα αυτά μπορούν να φέρουν μεγαλύτερη και ποιοτικότερη αύξηση του τουρισμού».

Ανάμεσα σε όσους απάντησαν κι έλαβαν μέρος στον ηλεκτρονικό διάλογο ο τάχα ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Ξανθόπουλος. Μάλλον ειρωνεύτηκε τον κ. Μουριάδη γράφοντας: «Θυμάμαι τις παραγωγικές ημέρες της δίκης σας διοίκησης και μελαγχολώ. Αλλά η αντιπολίτευση πάντα γοητεύει. Βάλε στο μενού και τον Φάρο της Παναγίας, την Μεγάλη Λέσχη, την Εγνατία οδό, τον Δρόμο του νερού και άλλες επιτυχίες που τις θυμάμαι και μελαγχολώ. Θεόδωρε και λίγη παραγωγική αυτοκριτική και κυρίως περιμένω να ξεκαθαρίσεις το προφίλ του ηγέτη με το οποίο θα διοικήσεις αν και εφ´ όσον οι Καβαλιώτες σε εμπιστευτούν».

Η απάντηση του κ. Μουριάδη ήταν άμεση και αναλυτική: «Χαίρομαι που κάνεις την σύγκριση της δικής μας διοίκησης και της δικής σας. Ειναι μεγαλείο το να μελαγχολείς. Προφανώς σκέφτεσαι ότι στην δική μου αντιδημαρχια των τεχνικών υπηρεσιών και μέσα σ ένα χρονικό διάστημα 3μιση ετών εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ έργα 92.000.000.Η ενασχόληση σου “με την αναδιοργάνωση της ΔΕΥΑΚ “δεν σου άφησε χρόνο για να ενημερωθείς. Χαίρομαι που μελαγχολείς γιατί ο δρόμος του νερού εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και πραγματοποιήθηκε στην δική μας διοίκηση ενώ στην δική σας εδώ και 4 χρόνια δεν συντηρείται. Αποτέλεσμα κινδυνεύει να καταστραφεί. Επίσης χαίρομαι που μελαγχολείς γιατί η Μεγάλη Λέσχη η οποία εντάχθηκε επί των ημερών μου στο ΕΣΠΑ και ξεκίνησαν οι εργασίες εδώ και 4 χρόνια δεν έχει ολοκληρωθεί παίρνοντας αλλεπάλληλες παρατάσεις..Όσο για τον Φάρο της Παναγίας για να μην μελαγχολήσεις κι άλλο ,μέρες που είναι, είναι καλό να ενημερωθείς γιατί δεν ξεκίνησε το έργο με μια έτοιμη μελέτη που εκπονήθηκε επί των ημερών μας. Η αντιπολίτευση πράγματι είναι γοητευτική γιατί κάποιος κάνει την αυτοκριτική του και βλέπει τα λάθη του, τα όποια και διορθώνει. Έξαλλου οι άνθρωποι που δουλεύουν κάνουν λάθη ενώ αντίθετα όσοι δεν δουλεύουν και χορεύουν, δεν κάνουν κανένα. Όσο για το προφίλ, ο καθένας μας έχει μια ιστορία κι ένα έργο στην ζωή του που τον καθορίζει.(Με την πρώτη ευκαιρία θα σου στείλω την λίστα με τα έργα των 92.000.000)».

Διαβάστε επίσης