• 20 Απριλίου 2024,

Σύντομα οι επόμενες προεκλογικές ενέργειες του Γιάννη Εριφυλλίδη

 Σύντομα οι επόμενες προεκλογικές ενέργειες του Γιάννη Εριφυλλίδη

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας κ. Γιάννης Εριφυλλίδης παρακολουθεί στενά τις εκδηλώσεις των ημερών. Τις εκδηλώσεις συλλόγων και την κοπή της πίτας του νέου έτους. Σχολιάζει το κλίμα σε αυτές. Ταυτόχρονα επαναλαμβάνει ότι συγκεκριμένα προεκλογικά του νέα και προεκλογικές ενέργειες θα υπάρξουν σύντομα. Τέλος του μήνα και αρχές του επόμενου.

Η συνέντευξη

Ερ: Θα κάνει εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας η δική σας παράταξη; Τι εισπράττει ο Γιάννης Εριφυλλίδης απ` όλες αυτές τις εκδηλώσεις στις οποίες παρευρίσκεται;

Απ: Δεν θα  κάνει η δημοτική μας παράταξη εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας. Φέτος θεωρήσαμε ότι δεν χρειάζεται. Θεωρήσαμε ότι είναι τόσες πολλές οι κοπές βασιλόπιτας στις οποίες παρευρίσκομαι και εγώ και οι συνεργάτες μου. Είναι ένα έθιμο το οποίο το τηρούν όλοι οι σύλλογοι, τα κόμματα κτλ. Εμείς παρευρισκόμαστε παντού. Χαίρομαι που μας καλούν και επίσης είναι πολύ τιμητικό σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις με καλούν και εμένα να δώσω τις ευχές μου από το μικρόφωνο, παρόλο που ακόμη δεν έχω κάποια θεσμική ιδιότητα. Είμαι απλώς υποψήφιος Δήμαρχος οπότε ευχαριστώ τους συλλόγους και τα διοικητικά τους συμβούλια που μου κάνουν αυτή τη τιμή.

Ερ: Έχουν κόσμο αυτές οι εκδηλώσεις, πηγαίνει ο κόσμος όπως παλιά ή εν τω μεταξύ άλλαξε και αυτό;

Απ: Οι περισσότερες έχουν αρκετό κόσμο έως πολύ κόσμο. Βέβαια παρατηρείται το φαινόμενο σε κάποιες όσος είναι ο κόσμος των συλλόγων τόσος να είναι και οι υποψήφιοι. Είμαστε πολλοί υποψήφιοι. Για τις Εθνικές εκλογές και υποψήφιοι για τις Αυτοδιοικητικές και των δυο βαθμών οπότε υπάρχει ένας συνωστισμός υποψηφίων. Αυτό δεν είναι ψέμα, είναι αλήθεια.

Ερ: Οι διαθέσεις του κόσμου σε σχέση τους υποψηφίους, έχουν αλλάξει;

Απ:  Εμένα προσωπικά με αντιμετωπίζουν θερμά. Δεν έχω κάποιο παράπονο. Δεν είμαι πολιτικός παλιάς κοπής. Δεν θέλω να ενοχλώ τον κόσμο με την παρουσία μου. Ο κόσμος πάει να διασκεδάζει, να πει πέντε πράγματα με την παρέα του, οπότε φροντίζω να είμαι σύντομος όταν καλούμε να δώσω ευχές και διακριτικά με κάποιους ανθρώπους που θέλω να μιλήσω ή να τους γνωρίσω, να το κάνω χωρίς να γίνομαι φορτικός.

Ερ: Υιοθετήσατε τις παρατηρήσεις και αντιδράσεις των Καβαλιωτών για τα πεύκα ή το πεύκο που θυσιάστηκε στην πλατεία Καπνεργάτη.

Απ: Το έκανα γιατί ακριβώς ήταν και δική μου άποψη, ότι αυτό δεν έπρεπε να θυσιαστεί.

Υπάρχουν τρόποι. Η τεχνολογία και σε αυτόν τον τομέα έχει προοδεύσει τόσο πολύ. Θα μπορούσε αν όντως το πεύκο αυτό τόσο πολύ ενοχλούσε και δεν μπορούσε να ενταχθεί στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για την πλατεία Καπνεργάτη, ενδεχομένως να μεταφερθεί κάπου αλλού. Δεν είμαι σίγουρος για το μέρος γιατί αυτό εξαρτάται από το είδος του δένδρου. Για αυτό που είμαι σίγουρος είναι ότι δεν εξετάστηκε το ενδεχόμενο. Αυτό με ενοχλεί.  Βλέπουμε ας πούμε την Αθήνα, την πλατεία του Κολωνακίου, τα μισά δένδρα αυτά που μπορούσαν να σωθούν μεταφέρθηκαν σε άλλα σημεία του Δήμου Αθηναίων.

Ένα άλλο παράδειγμα στο εξωτερικό όπου θέλανε να γίνει ανάπλαση στο Παρίσι μπροστά από τον πύργο του Άιφελ επειδή υπήρχαν 20 δένδρα εκεί, ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι και τελικά ακυρώθηκε ολόκληρη ανάπλαση. Δεν είμαι φυσικά υπέρ της ακύρωσης της ανάπλασης αλλά είμαι υπέρ μιας ανάπλασης η οποία  θα λαμβάνει υπόψη  και αυτά τα δεδομένα. Είμαι πολύ ευαίσθητος στο θέμα του πρασίνου. Ένα δένδρο 40 χρόνων,  που ήταν εκεί για τόσα πολλά χρόνια, ένα μεγάλο δένδρο, δεν έπρεπε να θυσιαστεί ελαφρά την καρδία.

Ερ: Έχετε κάποιες ειδήσεις, κάποια σχέδια ; Κάποια πράγματα αποφασισμένα σχετικά με την προεκλογική σας δραστηριότητα;

Απ: Ακόμη όχι. Δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο. Συζητήσεις γίνονται όχι μόνο με όλα τα κόμματα αλλά και με φορείς της πόλης. Θέλω να εξετάσω συγκεκριμένα κάποια θέματα που λύσεις για αυτά θα εντάξουμε στο πρόγραμμα μας. Από το τέλος του μήνα, αρχές του επόμενου θα αρχίσουμε τις εκδηλώσεις μας και την παρουσίαση μερών του προγράμματος μας. Σιγά- σιγά θα αρχίσουμε να παρουσιάζουμε και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Πολύ σύντομα θα αρχίσει αυτή η διαδικασία.

Διαβάστε επίσης