• 19 Μαΐου 2024,

Σύντομα θα δημοπρατηθεί το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου

 Σύντομα θα δημοπρατηθεί το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου

Το προσεχές διάστημα (αμέσως μετά τον Σεπτέμβρη) πρόκειται να δημοπρατηθεί από το Νοσοκομείο Καβάλας ένα φιλόδοξο, απαραίτητο και τελικά έργο εκσυγχρονισμού που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του μεγάλου κτιρίου.

Στο πλαίσιο των υποχρεώσεων για την προβολή του έργου, τη διαβούλευση πριν αυτό βγει σε  δημοπρασία (είναι κάτι που το προβλέπει ο νέος νόμος) πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η εκδήλωση προβολής του έργου. Μίλησαν όσοι χειρίστηκαν την υπόθεση από την γραφειοκρατική της πλευρά, βοήθησαν ώστε να ωριμάσει το έργο και να εγκριθεί η χρηματοδότηση του. Μίλησε επίσης ο διοικητής του νοσοκομείου Τάσος Καρασάββογλου. Τις πληροφορίες για το έργο που θα είναι ολοκληρωμένο το Δεκέμβριο του 2023 άκουσαν γιατροί και εργαζόμενοι στο Ίδρυμα. Παρόντες ήταν επίσης εκπρόσωπος της Μητρόπολης, η βουλευτής  Τάνια Ελευθεριάδου, ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης.

Οι πρώην βουλευτές Μορφίδης – Παπαφιλίππου, ο περιφερειακός σύμβουλος Κωστής Σιμιτσής,  ο πρόεδρος του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ Μιχάλης Παπαδόπουλος και άλλοι.

Ο Τάσος Καρασάβογλου σημείωσε ότι η προσπάθεια ξεκίνησε τα προηγούμενα χρόνια, πριν ο ίδιος αναλάβει καθήκοντα διοικητή στο νοσοκομείο. Ευχαρίστησε για αυτούς τους λόγους την προηγούμενη διοίκηση που όπως είπε εκπόνησε και χρηματοδότησε την τελική μελέτη του έργου. Η οποία ήταν απαραίτητη για να χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο και το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Ο Διοικητής ευχαρίστησε τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Γιαννακίδη και αρκετούς άλλους που τους κατονόμασε.

Όπως είπε βοήθησαν το έργο να κατατεθεί ως άριστη πρόταση στο υπουργείο και τελικά να εγκριθεί από το υπουργείο η χρηματοδότηση του χωρίς καμία αλλαγή.

Χωρίς καμία περικοπή. «Θα εξοικονομήσουμε απίστευτους πόρους» είπε ο κ. Καρασάβογλου για τα οφέλη που θα προκύψουν σημειώνοντας ότι το έργο προετοιμάζει και τις υποδομές για να χρησιμοποιηθεί το φυσικό αέριο όταν ένα άλλο έργο το φέρει στην περιοχή του νέου νοσοκομείου. Με την ολοκλήρωση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του νοσοκομείου Καβάλας θα χρησιμοποιείται πεπιεσμένο φυσικό αέριο αντί για πετρέλαιο και ρεύμα. Με αυτόν τον τρόπο το Νοσοκομείο θα είναι αυτόνομο και αποτελεσματικό,  κατέληξε ο Τάσος Καρασάββογλου.

 

Διαβάστε επίσης