• 30 Απριλίου 2024,

Σύντομα ΤΟ.Μ.Υ. στη συνοικία του Αγίου Λουκά

 Σύντομα ΤΟ.Μ.Υ. στη συνοικία του Αγίου Λουκά

Εντός του έτους η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης σκοπεύει να είναι έτοιμη, να λειτουργήσει στη δυτική πλευρά της πόλης το πρώτο (εκ των δύο συνολικά) ΤΟ.Μ.Υ. Αυτό δήλωσε χθες στην εφημερίδα μας ο διοικητής της ΥΠΕ κ. Στρατής Πλωμαρίτης. Όπως είπε το πρώτο ΤΟ.Μ.Υ. θα είναι έτοιμο σε έναν περίπου μήνα, το δε προσωπικό έχει επιλεχθεί.

Όλα αυτά επιβεβαιώνονται και από την απόφαση του, την οποία υπέγραψε χθες. Σε αυτήν αναφέρεται συγκεκριμένα που και πως θα λειτουργήσει το ΤΟ.Μ.Υ. Η απόφαση μεταξύ άλλων αναφέρει ότι αποδέχεται τη διάθεση του χώρου για τη στέγαση μιας ΤΟ.Μ.Υ. στην πόλη της Καβάλας, στο ισόγειο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου που βρίσκεται επί της οδού 25ης Μαρτίου (συνοικία Αγίου Λουκά). Εγκρίνεται η τεχνική περιγραφή που αφορά τη διαμόρφωση των χώρων και την προϋπολογιζόμενη δαπάνη που ανέρχεται στο ποσό των 7.500 ευρώ συν ΦΠΑ προκειμένου να εξυπηρετηθεί η στέγαση των υπηρεσιών. Αποφασίζεται επίσης η προμήθεια 6 κλιματιστικών μηχανημάτων.

Ο αρχικός σχεδιασμός ως προς την Καβάλα αναφέρεται και σε δεύτερο ΤΟ.Μ.Υ. στις ανατολικές συνοικίες. Απορρίφθηκε το ισόγειο στο «γυάλινο» κτίριο του παλιού Νοσοκομείου για πολλούς λόγους. Εξετάστηκε παλιό καπνομάγαζο, ιδιοκτησίας του δημοσίου, αλλά απορρίφθηκε κι αυτό. Εξετάστηκαν προτάσεις που υπέβαλε η Δήμαρχος αλλά κι αυτές δεν ικανοποίησαν. Αναζητείται χώρος , τώρα η 4η ΥΠΕ απευθύνεται σε ιδιώτες που έχουν ακίνητα με συγκεκριμένες προϋποθέσεις στην ανατολική πλευρά της Καβάλας. «Το δράμα είναι ότι έχουμε προσωπικό και δεν έχουμε κτίριο για το ΤΟ.Μ.Υ. στην ανατολική πλευρά της Καβάλας» είπε ο κ. Πλωμαρίτης. Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας απευθυνθήκαμε χθες και στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Ξενοφώντα Κροκίδη. Δήλωσε ότι συμφωνεί με την εκτίμηση λειτουργίας του πρώτου ΤΟ.Μ.Υ. πριν το τέλος του έτους. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι την προηγούμενη εβδομάδα στις συσκέψεις υπό τον Τ. Αλεξιάδη για την προετοιμασία του κυβερνητικού συνεδρίου (θα γίνει στην Κομοτηνή 13 και 14 Νοέμβρη) τονίστηκε το γεγονός της λειτουργίας του ΤΟ.Μ.Υ. εντός του έτους!

Διαβάστε επίσης