• 5 Μαΐου 2024,

Σύντομες συνεδριάσεις, ομόφωνες αποφάσεις στις δημοτικές επιτροπές

 Σύντομες συνεδριάσεις, ομόφωνες αποφάσεις στις δημοτικές επιτροπές

Σύντομες ήταν χθες το πρωί και το μεσημέρι οι συνεδριάσεις των δημοτικών επιτροπών που έγιναν στο Δημαρχείο. Πρώτη συνεδρίασε η επιτροπή Ποιότητας Ζωής που γνωμοδότησε θετικά για τρεις πάγκους πώλησης λαμπάδων στην κεντρική πλατεία. Η δεύτερη αυτή γνωμοδότηση (προηγήθηκε του τοπικού συμβουλίου Καβάλας) είναι η τελευταία πριν αποφασίσει για το θέμα το Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό θα γίνει στην επόμενη του συνεδρίαση. Οι 3 πάγκοι θα λειτουργήσουν στο πάνω μέρος της κεντρικής πλατείας περίπου από την εβδομάδα πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Περισσότερο ενδιαφέρον είχε η μεσημβρινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Εκτός από τα 8 θέματα της ημερήσιας διάταξης υπήρχαν και δύο έκτακτα. Στη συνεδρίαση συμμετείχε μετά από πολύ καιρό ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Μουρτασάγας. Κυριότερη απόφαση η νομική κάλυψη του Δήμου σε υπόθεση με κατηγορούμενο τον πρώην αντιδήμαρχο Φίλιππα Φιλιππίδη. Η υπόθεση δικάζεται σήμερα στο Μονομελές. Αφορά τη μη συντήρηση και τη μη λήψη μέτρων ασφαλείας σε δρόμο στη συνοικία της Νεάπολις (ΔΕΠΟΣ) όπου τμήμα αυτού ήταν «ανοιχτό» σε μπάζα και βράχια που υπήρχαν από πάνω του. Η κατηγορία αφορά όσα δεν έγιναν από το Δήμο Καβάλας και φυσικά για χρονικό διάστημα με υπεύθυνο της Τεχνικής υπηρεσίας τον κ. Φιλιππίδη. Ο υπεύθυνος για τα αδέσποτα ζώα κ. Ζήσης Μπόνιας σχολίασε με την ευκαιρία ότι σύντομα ίδιο θέμα θα απασχολήσει την επιτροπή και για δική του υπόθεση.

Όλες οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής ήταν ομόφωνες κι αφορούσαν (μεταξύ άλλων): Προετοιμασία του διαγωνισμού προμήθειας φυτικού υλικού με προϋπολογισμό 50.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Έγκριση γενομένων δαπανών από τα τοπικά συμβούλια Λημνιάς, Ζυγού, Παλαιάς Καβάλας, Κρηνίδων. Μία ακόμη απόφαση προετοιμασίας του διαγωνισμού για την ερευνητική γεώτρηση γεωθερμίας πλησίον του κλειστού Κολυμβητηρίου, προετοιμασία των διαγωνισμών συντηρήσεων σχολικών κτιρίων και δημοτικών κτιρίων έτους 2019.

Διαβάστε επίσης