• 3 Μαΐου 2024,

Σύντομη τελετή στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη

 Σύντομη τελετή στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη

Γεμάτο κόσμο ήταν το μεσημέρι το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας. Ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης διοργάνωσε μία σύντομη τελετή για την παράδοση παραλαβή από τον προκάτοχό του Θόδωρο Μαρκόπουλο. Ο χώρος γέμισε από πολύ κόσμο,  κυρίως υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και εκπροσώπους τοπικών αρχών και υπηρεσιών και φορέων. Είδαμε πάρα πολλούς πρώην και νυν περιφερειακούς συμβούλους, τη βουλευτή Τάνια Ελευθεριάδου. Δύο τουλάχιστον δημάρχους (της Καβάλας και του Νέστου),  τον πρώην νομάρχη Θόδωρο Καλλιοντζή,  τον νέο αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Κωστή Σιμιτσή, τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Αλέξανδρο Ιωσηφίδη, τον πρόεδρο του ΟΛΚ,  υποψήφιους με τον Χρήστο Μέτιο κτλ. Ο Θεόδωρος Μαρκόπουλος προσήλθε σχεδόν τελευταίος, κάθισε δίπλα στον Κώστα Αντωνιάδη με τον οποίο είναι γνωστό ότι δεν έχουν σχεδόν καθόλου σχέσεις.

Ο απερχόμενος Αντιπεριφερειάρχης είπε ότι άσχετα από το αν υπάρχουν ή όχι διαπροσωπικές σχέσεις,  περισσότερη σημασία έχει ο σεβασμός στη λειτουργία της δημοκρατίας και του εκλογικού αποτελέσματος.  Όπως εξήγησε με ένα τέτοιο σεβασμό προσήλθε στη διαδικασία. Απαντώντας έτσι σε ερωτήματα δημοσιογραφικά,  για το αν θα είναι ή όχι παρών στη χθεσινή εκδήλωση.

Ο Θεόδωρος Μαρκόπουλος ουσιαστικά απηύθυνε ένα αποχαιρετιστήριο και απολογιστικό λόγο, επιμένοντας ότι επί των ημερών του έργα έγιναν. Κακοχαρακτήρισε τη γραφειοκρατία και την οικονομική στενότητα, προβλήματα που υπήρξαν την εποχή που ήταν ο ίδιος Αντιπεριφερειάρχης. Δήλωσε ικανοποιημένος για τα όσα έκανε σημειώνοντας ότι αποχώρησε από τη θέση χωρίς καμία εκκρεμότητα με τη δικαιοσύνη.  Μία ακόμη φορά διατύπωσε διαφορετικές απόψεις για το σύστημα των περιφερειακών εκλογών, τη θητεία ενός έτους του χωρικού αντιπεριφερειάρχη και τις προγραμματικές συμφωνίες που δεν έχουν βάση.

Για αυτόν –είπε-  σημαντική άποψη είναι αυτή που εξέφρασαν στις εκλογές πρόσφατα οι πολίτες του νόμου. Εννοώντας την υψηλή σταυροδοσία του.  Ο Κώστας Αντωνιάδης που ίσως ενοχλήθηκε από κάποια από αυτά που άκουσε,  μίλησε σε διαφορετικό κλίμα. Απεύθυνε μήνυμα ενότητας και συμπόρευσης για να υπάρξει αποτέλεσμα. Στο κείμενο που διάβασε μνημόνευσε  απόσπασμα έργου του Καζαντζάκη. Κυρίως απευθύνονταν στους υπαλλήλους των υπηρεσιών της περιφερειακής ενότητας. Πριν από τη σύντομη αυτή η τελετή βγήκαν πολλές φωτογραφίες πολλοί και διάφοροι. Υπήρξε μία γενικότερη θετική ατμόσφαιρα. Από την εκδήλωση απουσίαζαν εκπρόσωποι της ΝΟΔΕ. Αντίθετα παρέστηκαν διάφοροι εκπρόσωποι πολλών πολιτικών κομμάτων.

 

Διαβάστε επίσης