• 19 Μαΐου 2024,

Τ. Ελευθεριάδου: Γιατί αναστέλλεται η έναρξη λειτουργίας του τμήματος Γεωλογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος;

 Τ. Ελευθεριάδου: Γιατί αναστέλλεται η έναρξη λειτουργίας του τμήματος Γεωλογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος;

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάνια Ελευθεριάδου με αφορμή τα δημοσιεύματα που θέλουν να αναστέλλεται η έναρξη λειτουργίας του τμήματος Γεωλογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, με έδρα την Καβάλα.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ το οποίο σημειώνει ότι «σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, τα εν λόγω τμήματα δημιουργήθηκαν χωρίς συγκεκριμένα ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, χωρίς καν την προηγούμενη γνώμη της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), παρότι ο νόμος προέβλεπε τη συμβολή της».

Η κ. Ελευθεριάδου τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων (18/4/2019), ο τέως Πρύτανης του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (και νυν αντιπρόεδρος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος) Δημήτρης Μπαντέκας σημείωσε, μεταξύ άλλων ότι «υπάρχει για το κάθε τμήμα, το οποίο δημιουργείται ή μετεξελίσσεται, τεύχος ολόκληρο, οικονομοτεχνικής μελέτης βιωσιμότητας».

Θύμισε, επίσης στην κ. Κεραμέως ότι η απόφαση για την έναρξη των νέων τμημάτων στο Διεθνές Πανεπιστήμιο, καθώς και το νέο πλαίσιο λειτουργίας αποφασίστηκε ομόφωνα από τους πρυτάνεις, τους αντιπρυτάνεις και τους κοσμήτορες του υφιστάμενου Διεθνούς Πανεπιστημίου, του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και των ΤΕΙ Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η βουλευτής ζητά από την κ. Κεραμέως να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του Υπουργείου για το τμήμα Γεωλογίας και να αιτιολογήσει πιθανή αρνητική απάντηση, καθώς έτσι θα αντίκειται στην τεκμηριωμένη θέση των ακαδημαϊκών κύκλων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖ-Π.Σ.

Τάνια Ελευθεριάδου

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης