• 19 Μαΐου 2024,

Τ. Ελευθεριάδου: Σε κίνδυνο τα υποκαταστήματα ΕΛΤΑ στην Π.Ε. Καβάλας

 Τ. Ελευθεριάδου: Σε κίνδυνο τα υποκαταστήματα ΕΛΤΑ στην Π.Ε. Καβάλας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσε η βουλεύτρια Καβάλας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τάνια Ελευθεριάδου, σχετικά με τον κίνδυνο παύσης λειτουργίας υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ στην Π.Ε. Καβάλας, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για συρρίκνωση των ελληνικών ταχυδρομείων.

Όπως σημειώνει, στην πόλη της Καβάλας οι 18 ταχυδρομικοί τομείς θα μοιραστούν σε 6 ταχυδρομικούς υπαλλήλους, από τους 18 που ήταν πριν απόφαση την υποβάθμιση των ΕΛΤΑ. Είναι γεγονός ότι ο αριθμός των μόνιμων υπαλλήλων αναμένεται να συρρικνωθεί κατά περίπου 15 άτομα, αριθμός κρίσιμος για το μέλλον των ταχυδρομικών υπηρεσιών στην Π.Ε. Καβάλας.

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν στην Π.Ε. Καβάλας 1 κεντρικό κατάστημα στην πόλης της Καβάλας, 1 στη Χρυσούπολη, 1 στην Ελευθερούπολη, 1 στις Κρηνίδες, 1 στη Μουσθένη, 3 στη Θάσο (Λιμένας, Πρίνος, Λιμενάρια) και 1 στη Νέα Πέραμο.

«Η μείωση του προσωπικού ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο τη λειτουργία των καταστημάτων, τα οποία, έτσι κι αλλιώς, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους λόγω της απροθυμίας της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου να προχωρήσει σε ουσιαστική στήριξη-ενίσχυση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Για τους παραπάνω λόγους, ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:

  1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να μην κλείσει κανένα από τα προαναφερθέντα καταστήματα ΕΛΤΑ; Ελλοχεύει ο κίνδυνος παύσης λειτουργίας κάποιου από αυτά; Είναι στους σχεδιασμούς του υπουργείου το κλείσιμο καταστημάτων στο νομό Καβάλας;
  2. Πώς σχεδιάζει να καλύψει τις απώλειες σε προσωπικό, ώστε τα ΕΛΤΑ να παραμείνουν ανταγωνιστικά στην Π.Ε. Καβάλας και να μην υποβαθμιστούν περαιτέρω οι λειτουργίες τους, καθώς με τη μείωση του προσωπικού αυξάνεται, αναπόφευκτα, ο χρόνος διεκπεραίωσης των βασικών λειτουργιών των ΕΛΤΑ;

Η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Τάνια Ελευθεριάδου

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης