Τ. Ελευθεριάδου: Σε οικονομική απόγνωση οι πολιτιστικοί σύλλογοι του νομού Καβάλας

 Τ. Ελευθεριάδου: Σε οικονομική απόγνωση οι πολιτιστικοί σύλλογοι του νομού Καβάλας

Την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται, λόγω της πανδημικής κρίσης, δεκάδες πολιτιστικοί σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στο νομό Καβάλας ανέδειξε με ερώτηση της προς την Υπουργό Πολιτισμού η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τάνια Ελευθεριάδου.

Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι από τον Μάρτιο του 2020, πρακτικά έχουν σταματήσει ή έχουν ελαχιστοποιηθεί οι εισφορές των μελών, που αποτελούν το κύριο έσοδο των πολιτιστικών συλλόγων του νομού.

Επίσης, η πολιτική απόφαση να ανασταλεί μεγάλο μέρος των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων στέρησε από τους συλλόγους επιπλέον πολύτιμους πόρους, ενώ και η νέα χρονιά προμηνύεται ιδιαίτερα δύσκολη υπό τον φόβο νέων περιορισμών ή με τους ειδικούς όρους πραγματοποίησης εκδηλώσεων.

Πρόσθεσε ότι τις τελευταίες εβδομάδες, ορισμένοι σύλλογοι έχουν ξεκινήσει να επιχειρούν την επαναλειτουργία τους, τα μέχρι σήμερα όμως δεδομένα χαρακτηρίζονται απογοητευτικά, είτε λόγω του υγειονομικού φόβου, είτε λόγω της οικονομικής ύφεσης που πλήττει με ιδιαίτερη ένταση το νομό Καβάλας, είτε λόγω της γενικευμένης ανησυχίας ότι θα επιβληθούν νέοι περιορισμοί.

Ρωτά την Υπουργό αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η άμεση οικονομική ενίσχυση των πολιτιστικών συλλόγων προκειμένου αυτοί να μπορούν να ανταποκριθούν τουλάχιστον στα πάγια και ανελαστικά τους έξοδα καθώς και αν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για την επιβίωση των πολιτιστικών συλλόγων της χώρας για όσο διάστημα απαιτηθεί, δεδομένου ότι η υγειονομική κρίση αναμένεται να κρατήσει και τους επόμενους μήνες.


Η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Τάνια Ελευθεριάδου

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης