• 30 Απριλίου 2024,

Τα «Δανεικά αγύριστα» στη Δράμα

 Τα «Δανεικά αγύριστα» στη Δράμα

 

Η ποιητική συλλογή «Δανεικά αγύριστα» της Γεωργίας Τριανταφυλλίδου των εκδόσεων «Κίχλη», θα παρουσιαστεί αύριο Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 20.00 στο καφέ «ΑΝΩ» στη Δράμα.

Η εκδήλωση οργανώνεται από το Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας και τόσο για το βιβλίο όσο και για την ίδια την Γεωργία Τριανταφυλλίδου θα μιλήσουν οι: Αλεξάνδρα Αραμπατζή, Δημήτρης Δοξάκης, Γιώργος Κασαπίδης, Πολύνα Μπανά, Δημήτρης Πέτρου, Κυριάκος Συφιλτζόγλου, Δημήτρης Σωτηρίου και Βασίλης Τσιαμπούσης

Η Γεωργία Τριανταφυλλίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968. Από το 1978 ως το καλοκαίρι του 1986 έζησε με την οικογένειά της στη Δράμα. Στην τελευταία τάξη του λυκείου (είναι απόφοιτη του «Γυμνασίου Αρρένων», αλλιώς 1ου Λυκείου Δράμας) γράφει τα πρώτα της ποιήματα. Ο φιλόλογος του τμήματός της (Γ5) και ποιητής Γρηγόρης Πεντζίκης (1945-2012) είναι ο πρώτος άνθρωπος που τα διαβάζει. Σπούδασε Νεοελληνική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία 18 χρόνια ζει στην Καβάλα.

Τα «Δανεικά αγύριστα» είναι το τρίτο της βιβλίο. Είχαν προηγηθεί «Ο ποιητής έξω» («Άγρα» 2004), «Δικαίωμα προσδοκίας» («Άγρα» 2008).

Διαβάστε επίσης