• 25 Απριλίου 2024,

Τα έσοδα από την πετυχημένη λειτουργία του Ζέφυρου συντηρούν τη Στέγη!

 Τα έσοδα από την πετυχημένη λειτουργία του Ζέφυρου συντηρούν τη Στέγη!

Η συζήτηση με την κ.Φωτεινή Δανάτσκου ξεκίνησε με τον απαραίτητο, τον αναγκαίο και θετικό απολογισμό του Ζέφυρου.

Επεκτάθηκε σε θέματα της Στέγης. Μάθαμε ότι ο χώρος της- το γνωστό θεατράκι- δεν θα λειτουργήσει ως το τέλος του έτους. Λόγω των μέτρων πρόληψης κορωνοϊού. Μάθαμε επίσης ότι τον Νοέμβρη ο σύλλογος θα κάνει εκλογές για να έχει νέο διοικητικό συμβούλιο.

Η συνέντευξη

Ερ: Πως πήγε η σεζόν για το Ζέφυρο;

Απ: Πήγε καλά σχετικά γιατί φέτος στην Καβάλα υπήρχαν πάρα πολλές εκδηλώσεις όπως έχουμε διαπιστώσει όλοι. Αυτό βέβαια είναι για το καλό της πόλης. Παρόλα αυτά εμείς αρχίσαμε τις προβολές στο τέλος Μαΐου και τελειώσαμε στο τέλος Σεπτεμβρίου. Είχαμε περίπου 3.000 εισιτήρια. Προβάλαμε 75 ταινίες παλιές και καινούριες. Ήταν επιτυχημένη τελικά η επιλογή μας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να προβάλουμε σινεφίλ ταινίες κάθε Δευτέρα και για πρώτη φορά φέτος προβάλαμε δυο ταινίες κάθε εβδομάδα. Παράλληλα συμμετείχαμε στις εκδηλώσεις του Cosmopolis με την προβολή τεσσάρων ταινιών αντιπροσωπευτικών των χωρών που συμμετείχαν. Διοργανώσαμε για τις ανάγκες διαφόρων συλλόγων εκδηλώσεις και βιβλιοπαρουσιάσεις. Ακόμη συνεχίζονται τα αιτήματα για τη παραχώρηση της αίθουσας γιατί μας τη ζητάνε μέχρι τέλος Νοεμβρίου διάφοροι φορείς της πόλης και με μεγάλη χαρά την παραχωρούμε. Εκτός από τα κόμματα.

Ερ: Πείτε μας τη δική σας άποψη. Γιατί όχι τα κόμματα;

Απ: Πριν από χρόνια είχαμε πάρει αυτή την απόφαση στο ΔΣ. Όταν μας είχαν προτείνει να κάνουμε τη βιβλιοπαρουσίαση ενός βιβλίου που αντιπροσώπευε κάποιο κόμμα εκείνης της εποχής που ευτυχώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στη Βουλή και είχαμε έρθει σε πολύ δύσκολη θέση γιατί μας προσέγγισαν σα βιβλιοπαρουσίαση. Εμείς διαπιστώσαμε ότι ήταν κάτι άλλο. Ήθελε το κόμμα να προβάλει τις απόψεις του σα Δούρειος Ίππος, να μπει μέσα στη Στέγη. Είχαμε πάρει την απόφαση εκείνη την εποχή και την τηρήσαμε μέχρι τώρα. Ακόμη και φέτος μείναμε στην απόφαση που είχαμε πάρει σε ανύποπτο χρόνο. Έτσι το είχαμε αποφασίσει. Τώρα δεχόμαστε τηλέφωνα να τους παραχωρήσουμε την αίθουσα σε διαφόρους συλλόγους μέχρι το Νοέμβριο. Υπάρχουν διάφοροι σύλλογοι που θέλουν να κάνουν τις αρχαιρεσίες τους και βέβαια υπάρχουν καρέκλες μέσα και ότι άλλο τους το παρέχουμε. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά, να εμβολιαστούν οι άνθρωποι, να ηρεμήσει κάπως ο κορωνοϊός και να μπούμε στις κλειστές τις αίθουσες.

Ερ: Σε αυτές τις βραδιές του Ζέφυρου που κάνατε αυτούς τους ελέγχους έτυχε κάποιο απρόοπτο περιστατικό; Κάτι μη αναμενόμενο;

Απ: Όλοι ήταν μια χαρά, τηρούσανε τις αποστάσεις, διαθέταμε και μάσκες όποιος χρειαζότανε και δεν είχε μαζί του. Όλα ήταν πολύ καλά, δεν είχαμε κανένα περιστατικό.

Ερ: Πως σκέφτεστε το αύριο του Ζέφυρου και της Κινηματογραφικής Λέσχης; Έχετε σχέδια, απόψεις, ιδέες; Έχετε κάτι καλύτερο στο μυαλό σας;

Απ: Ποτέ δεν σταματάει κάποιος να σκέφτεται  για κάτι καλύτερο, για το αύριο. Θα ήθελα να ενημερώσω τα μέλη και τους φίλους της Στέγης ότι θα έχουμε γενική συνέλευση και εκλογές την πρώτη ή τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου. Όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της ελεγκτικής επιτροπής θα ενημερώσουμε για την ακριβή ημερομηνία.  Ελπίζουμε να συμμετέχουν καινούρια άτομα στο διοικητικό της Στέγης, να έρθουν με καινούριες ιδέες. Εμείς όσο μπορούμε και προσπαθούμε να βελτιώνουμε τις επιλογές μας και οτιδήποτε να κάνουμε. Καλό θα είναι να έρθουν και νέοι άνθρωποι. Εμείς είμαστε και μιας ηλικίας και οι ιδέες μας είναι περιορισμένες. Ας έρθουν και καινούρια μέλη και μαζί να βοηθήσουμε για να κάνουμε οτιδήποτε νέο. Να βελτιώσουμε γενικά τα συνθήκες του Ζέφυρου. Με τα έσοδα του Ζέφυρου μπορεί και υπάρχει η Στέγη αυτή τη στιγμή. Πληρώνει τις υποχρεώσεις της, εκδίδουμε μετά από μεγάλη προσπάθεια το «Υπόστεγο» και γενικά συνεισφέρουμε στην πολιτιστική ζωή της πόλης.

Ερ: Άντεξε  ο Ζέφυρος στην πανδημία. Που οφείλεται η επιτυχία του;

Απ: Όλη η ενδεκαμελής ομάδα με την «αποχώρηση» της Ζωής Βυζοβίτη, βοηθάει ο καθένας σε όποιο τομέα μπορεί. Δουλεύουμε καλά. Έχουμε πρώτα απ` όλα καλή χημεία μεταξύ μας. Δε διαφωνήσαμε ποτέ. Δεν ήρθαμε σε αντιπαράθεση ποτέ. Έχουμε μια πολύ καλή σχέση μεταξύ μας. Σε αυτό οφείλεται η καλή λειτουργία και του Ζέφυρου και της στέγης.

Ερ: Θα υπάρχουν χειμωνιάτικες προβολές στο θεατράκι της Στέγης;

Απ: Πολύ θα το θέλαμε αλλά με τις συνθήκες που επικρατούν τώρα αποφασίσαμε να έχουμε κλειστή τη στέγη μέχρι τα Χριστούγεννα. Από εκεί και μετά θα δούμε τις συνθήκες και θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε.

Διαβάστε επίσης