Τα παιδιά έμαθαν για τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

 Τα παιδιά έμαθαν για τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι οι διήμερες εκδηλώσεις στη δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Η αρχική ιδέα των υπευθύνων της δημοτικής βιβλιοθήκης υλοποιήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χάρη στη συνεργασία με τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και αρκετούς μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης.

Μικρά και μεγάλα παιδιά, από τα δημοτικά σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς έμαθαν περισσότερα για τον μεγάλο παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την Τρίτη, πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων, μέρος αυτών παρακολούθησε η πρόεδρος του νομικού προσώπου της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Μαρία Φρατζεσκάκη. Την ίδια μέρα ο χώρος της δημοτικής βιβλιοθήκης γέμισε από τους μαθητές των δημοτικών σχολείων, στους οποίους παρουσιάστηκε η ζωή του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν μέσω ενός βίντεο που δημιούργησε και παραχώρησε στο νομικό πρόσωπο η δραστήρια ομάδα των «Παραμυθάδων».

Η γνωριμία του μεγάλο παραμυθά με τα παιδιά των παιδικών σταθμών έγινε με διαφορετικό τρόπο σήμεραΤετάρτη, δεύτερη ημέρα των εορτασμών. Διακόσια και πλέον παιδιά επισκέφθηκαν στη διάρκεια του διημέρου τη δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας χωρισμένα σε γκρουπ. Έκαστο γκρουπ παρέμενε στο χώρο της εκδήλωσης για περισσότερη από μία ώρα. Σημαντικό ρόλο για την επιτυχία των εκδηλώσεων έπαιξε ο ερασιτέχνης συμπολίτης ηθοποιός Ιορδάνης Καλαϊτζίδης.

Διαβάστε επίσης