Τα πρόσφατα κρούσματα δείχνουν ότι ο κορωνοϊός είναι εδώ και πρέπει να προσέχουμε

 Τα πρόσφατα κρούσματα δείχνουν ότι ο κορωνοϊός είναι εδώ και πρέπει να προσέχουμε

Σε μια ακόμη κρίσιμη καμπή -σε σχέση με τα κρούσματα του κορωνοϊού- βρίσκεται από προχθές Πέμπτη ο Ν. Καβάλας. Αυτά επανήλθαν κι είναι σοβαρά, υπό την έννοια ότι αφορούν ζευγάρι που διαμένει στην Καβάλα και δεν γνωρίζει που μπορεί να νόσησε, μαθητή – ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή. Οι συμμαθητές του οποίου είναι υπό παρακολούθηση. Χθες μάλιστα βρέθηκε θετική στη νόσο και η κόρη του ζευγαριού! Αριθμητικά τα κρούσματα δεν είναι πολλά, σύμφωνα με όσα συμβαίνουν στην υπόλοιπη Ελλάδα. Υπάρχει ωστόσο κίνδυνος μετάδοσης κι αυτό πρέπει να προσεχθεί.

Ο μαθητής- ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής είναι σπίτι του χωρίς συμπτώματα. Την ερχόμενη εβδομάδα θα κάνει τεστ για να διαπιστωθεί αν ξεπέρασε τη νόσο. Υπό παρακολούθηση είναι οι συμμαθητές του. Κατά τα λοιπά το σχολείο του- Λύκειο Κρηνίδων (φωτογραφία)- λειτούργησε χθες κανονικά. Ο διευθυντής του σχολείου εφήρμοσε όσα αναφέρονται στα σχετικά πρωτόκολλα, τα οποία δεν επιβάλλουν διακοπή λειτουργίας αυτού. Τα μέτρα πρόληψης αφορούν την αίθουσα που βρέθηκε τη Δευτέρα ο μαθητής και τους συμμαθητές του. Κατά τις πληροφορίες που υπάρχουν ο μαθητής ήταν στο Λύκειο Κρηνίδων μόνο στον αγιασμό της περασμένης Δευτέρας. Στη συνέχεια απουσίαζε για να προπονηθεί σε ομάδα της Θεσσαλονίκης. Αυτή λέγεται ότι τον υποχρέωσε να κάνει τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο, το οποίο βγήκε θετικό. Χθες υποβλήθηκαν σε τεστ οι συγγενείς του, ήταν όλοι αρνητικοί. Το περιστατικό έγινε γνωστό το βράδυ της Πέμπτης μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε ο σύλλογος με τον οποίο κάνει προπόνηση. Ο Κεραυνός Κρηνίδων. Ο Δήμος Καβάλας έδρασε , όπως προβλέπουν τα πρωτόκολλα, στο γήπεδο των Κρηνίδων και στις εγκαταστάσεις αυτού.

Χθες το εργαστήριο του Νοσοκομείου Καβάλας έκανε 56 τεστ, ένα ήταν θετικό. Η κόρη του ανδρόγυνου που διαπιστώθηκε ότι έχει τον ιό στα τεστ της Πέμπτης. Το περιστατικό με το κρούσμα στον μαθητή κινητοποίησε Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ΕΟΔΥ, Διεύθυνση Υγείας και Δήμο Καβάλας. Τελικά χθες το μεσημέρι είχαν γίνει όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες.

Διαβάστε επίσης