• 5 Μαΐου 2024,

Τα σωματεία συνταξιούχων για την Εργατική Πρωτομαγιά και την εκδήλωση της Μ. Τετάρτης

 Τα σωματεία συνταξιούχων για την Εργατική Πρωτομαγιά και την εκδήλωση της Μ. Τετάρτης

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, το παγκόσμιο σύμβολο των εργατικών λαϊκών αγώνων.

Εμπνεόμαστε και παίρνουμε δύναμη από τους αγώνες και τις αιματηρές θυσίες της εργατικής τάξης όλου του κόσμου, από το Σικάγο το 1886, το ματωμένο Μάη του 1936, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή την 1η Μάη του 1944, ως τις φετινές μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις στη χώρα μας και τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της εργατικής τάξης στη Γαλλία, στη Γερμανία, σε όλη την Ευρώπη.

Σήμερα η επέτειος της 1ης Μάη, βρίσκει τη χώρα μας, με ευθύνη της κυβέρνησης και όλων των άλλων κομμάτων που στηρίζουν το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., χωμένη μέχρι τα μπούνια σε δύο ιμπεριαλιστικούς πολέμους μέχρι στιγμής, στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, με τη γενοκτονική επίθεση του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ κατά των Παλαιστίνιων με τη στήριξη των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Πολεμική ένταση που κλιμακώνεται μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ και την αποστολή της φρεγάτας «Ύδρας» στην Ερυθρά θάλασσα.

Την ίδια ώρα, ο λαός μας, όπως και άλλοι λαοί, πληρώνει βαρύ τίμημα με την ακρίβεια, την αύξηση του πληθωρισμού και την ενεργειακή φτώχεια, τους πλειστηριασμούς, που έρχονται να προστεθούν στα άλλα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και της ΕΕ με μείωση μισθών και συντάξεων και υπερφορολόγηση των λαϊκών εισοδημάτων, κατάργηση εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων κ.λπ.

Η Πρωτομαγιά είναι Απεργία δεν είναι αργία.

Τα Συνεργαζόμενα Συνταξιουχικά Σωματεία του Ν. Καβάλας(ΙΚΑ-ΒΦΛ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΝΑΤ -ΟΑΕΕ) καλούν όλους τους συντ/χους στο ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, με όλα τα εργατικά σωματεία της Καβάλας, την ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ στις 11.30 π.μ. στo Δημοτικό Κήπο.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ,

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Καβάλα 25/4/2024

ΤΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ: ΙΚΑ-ΒΦΛ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΑΤ-ΟΑΕΕ

Διαβάστε επίσης