• 15 Μαΐου 2024,

Τα τελευταία καλοκαίρια στη μετά Ψωμιάδη εποχή

 Τα τελευταία καλοκαίρια στη  μετά Ψωμιάδη εποχή

Τα τελευταία καλοκαίρια στον ΑΟΚ, όλα έχουν… σασπένς αλλά και αγωνία μεγάλη η μικρή.

Ξεκινώντας από τον υποβιβασμό στο Περιφερειακό λόγω Γερουλάνου μέχρι και το φετινό.

Οι πορείες το καλοκαίρι του 2011 μέχρι το «αγροτικό» στο Περιφερειακό πρωτάθλημα της περιόδου 2011-2012 με τον Ερασιτέχνη να τρέχει την ομάδα. Προπονητής ο Νίκος Καραμπιμπέρης και δίπλα του ο Σάκης Τσιρονίδης. Εκείνη την περίοδο εκλέγεται πρόεδρος του Ερασιτέχνη ο Ντίνος Κανάκης.

Το καλοκαίρι του 2012 ο ΑΟΚ δικαιώνεται και επιστρέφει στη Β` Εθνική. Αρχίζει μια νέα προσπάθεια. Ο γιατρός Γιώργος Τσοκτουρίδης αναλαμβάνει την προεδρία και η ομάδα μέσα σε λίγα 24ωρά δημιουργεί ένα πολύ καλό ρόστερ με προπονητή τον Κώστα Βασιλακάκη και τον Κώστα Τσαλίκη στη θέση του τεχνικού διευθυντή. Έρχονται ο Ντιέ, ο Τριποτσέρης, ο Ενσαλίβα, ο Μοκάκε, ο Χλωρός, ο Παγώνης, ο Γελαδάρης, ο

Ντος Σάντος , ο Αναστασόπουλος αλλά και ο  Πάτο  . Επίσης η ομάδα έχει Αποστολίδη, Μαραγκό, Καλαγκάνη, Πακάλτση. Σίγουρα πολύ καλό ρόστερ.  Η ομάδα… κλατάρει στο οικονομικό και μετά τα Χριστούγεννα περνάει δύσκολες μέρες.   Το Πάσχα… σακούλες από Μασούτη και κοινωνικά παντοπωλεία.  Ο Γιώργος Τσοκτουρίδης αποχωρεί και η ομάδα αλλάζει στόχους ενώ μετά το Βασιλακάκη κάθονται στον πάγκο ο Νίκος Παπαδόπουλος και ο Γιώργος Μαραντάς.

Η περίοδος 2013-2014 στη Β` Εθνική, έμεινε ως  η εποχή.. Βλάση Τσάκα.

Το καλοκαίρι του 2013 μια ομάδα επενδυτών αναλαμβάνει τις τύχες του ΑΟΚ. Αρχικά είχε παρουσιαστεί ως πρόεδρος ο Φάνης Ελευθεριάδης και σαν αντιπρόεδρος ο Βλάσης Τσάκας. Πριν όμως ο Γιώργος Τσοκτουρίδης είχε παρουσιάσει προπονητή τον Γιάννη Τοπαλίδη που έφυγε πολύ γρήγορα αφού άλλαξε η διοικητική κατάσταση.

Στην παρουσίαση της ομάδας όλοι μιλάνε για άμεση επιστροφή στη Σουπερ Λιγκ. Προπονητής προσλαμβάνεται αρχικά ο Γερμανός Φέρνερ αλλά μέσα σε λίγο καιρό έρχεται  ο Απόστολος Χαραλαμπίδης ενώ τελειώνει τη σεζόν ο Μιχάλης Ιορδανίδης. Η ομάδα υποβιβάζεται ενώ περνάει το Δεκέμβριο από διοικητικά αναταραχή. Φεύγει ο Ελευθεριάδης(αξέχαστο το κυνηγητό στους δρόμους της Θεσσαλονίκης) μένει ο Τσάκας.  Παίκτες εκείνης της περιόδου: Γιαννίκογλου,  Παπαργυρίου,  Πόπτσης,  Ντουτσαρίδης,  Καρλόπουλος,  Αρτσε,  Κονάτε,  Καπνίδης,  Βαλεριάνος,  Πρίττας,  Γκαρακλίδης, Ντομί, Κουρέλλας, Ρεβυθόπουλος, Μαυρίδης, Πάλλας, Καζαντζίδης, Γρ. Παπαδόπουλος αλλά και ο… Ρασίντ.

Την περίοδο 2014-2015 ο ΑΟΚ συμμετέχει στη Γ` Εθνική. Στα διοικητικά οι Παλαίμαχοι έχουν τον πρώτο λόγο.  Η προσπάθεια σίγουρα είναι μεγάλη αφού δεν υπήρχε τίποτα.

Συνεργάζονται με τον Ερασιτέχνη ενώ ο Σίμος  Ανθουλάκης είναι ο πρόεδρος μιας άτυπης διοικούσας επιτροπής. Ο ΑΟΚ διεκδικεί μέχρι το τέλος την άνοδο στη Β` Εθνική. Η ήττα στο «Ανθή Καραγιάννη» από τον Πανσερραϊκό, ήταν καθοριστική. Ο Γιάννης Ισπυρλίδης και ο Κώστας Ανυφαντάκης κάθονται στον πάγκο με τεχνικό διευθυντή το Στέλιο Κατρακυλάκη και γενικό αρχηγό τον Λάκη Χατζηαποστολίδη.

Το καλοκαίρι του 2015 γίνεται μια συνεργασία Παλαιμάχων και ανθρώπων που αναλαμβάνουν το μεγάλο βάρος στο οικονομικό. Η ομάδα ξεκινάει με προοπτικές. Αποχωρεί ο Σίμος Ανθουλάκης από πρόεδρος της διοικούσας. Αυτή είναι μια αλλαγή αφού παραμένει ο Ανυφαντάκης αλλά και οι Κατρακυλάκης- Χατζηαποστολίδης που συμμετέχουν στο σχεδιασμό της ομάδας. Η παρουσία όμως του ΑΡΗ είναι καταλυτική. Πολύ νωρίς η ήττα από την ομάδα της Θεσσαλονίκης στο «Ανθή Καραγιάννη» μας προσγειώνει στην πραγματικότητα.   Στη διάρκεια της σεζόν, έρχεται η ρήξη της Διοικούσας με τους Παλαιμάχους. Αποχωρούν οι Παλαίμαχοι από την ομάδα, μένει η Διοικούσα ενώ αλλάζει ο προπονητής(Ταουσιάνης στη θέση του Ανυφαντάκη) και ο τεχνικός διευθυντής(Καζάκης στη θέση του Κατρακυλάκη). Για μερικές αγωνιστικές πρώτος προπονητής ο Γιώργος Γουνελάς.

Το καλοκαίρι του 2016 η Διοικούσα αποφασίζει και ανεβάζει το μπάτζετ σε μεγάλο βαθμό με στόχο την άνοδο στη Β` Εθνική.  Ο  Γιάννης Ταουσιάνης και ο Βλάσης Καζάκης σχεδιάζουν την ομάδα και οι μεταγραφές είναι με παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο(Λαδάκης, Παβίσεβιτς, Γιαλούσης κτλ). Δυστυχώς οι πρώτες αγωνιστικές δεν έχουν την απαραίτητη βαθμολογική συγκομιδή με αποτέλεσμα να χαθεί πολύ γρήγορα ο μεγάλος στόχος αφού η Καλαμαριά και η Δόξα ξεφεύγουν και δημιουργούν ένα πρωτάθλημα για δυο στην κορυφή.

Αποχωρεί ο Ταουσιάνης, έρχεται ο Διγκόζης, αλλάζει το ρόστερ. Ο ΑΟΚ κλείνει με αξιοπρέπεια τη χρονιά αλλά πάλι στη Γ` Εθνική.  Η συνέχεια είναι γνωστή.

Τ. Π

 

Διαβάστε επίσης