• 25 Απριλίου 2024,

Τάφος και υπολείμματα χρυσού στεφανιού βρέθηκαν στις Καρυδιές!

 Τάφος και υπολείμματα χρυσού στεφανιού βρέθηκαν στις Καρυδιές!

Τάφος που χρονολογείται στην Ελληνιστική – Ρωμαϊκή εποχή  (2-3 αιώνας προ Χριστού), μέσα στον οποίο εντοπίστηκαν υπολείμματα χρυσού στεφανιού έφεραν στο φως οι αρχαιολογικές στο έργο του ΤΑΡ (θέση Καρυδιές). Αυτό έγινε γνωστό από την τοπική αρχαιολογική υπηρεσία. Ταυτόχρονα οι έρευνες συνεχίζονται, επεκτείνονται σε περιοχή πίσω από την κλινική Παναγία.

Η επέκταση των ανασκαφών γίνεται διότι: Ανέκυψαν ίχνη προϊστορικού οικισμού που μάλλον συνδέεται με το Ντίκιλι Τας. Υπήρξε η ανακάλυψη του τάφου, σημείο όπου φυσικά η έρευνα συνεχίζεται.

Όσο για τα αρχικά ευρήματα, τότε έγινε λόγος για τμήμα της αρχαίας Εγνατίας οδού, η ανασκαφή συνεχίζεται. Δεν υπάρχει οριστικό συμπέρασμα αλλά το σενάριο περί Εγνατίας οδού υποχωρεί. Πιο πιθανό είναι τα λιθόστρωτα που ήταν η πρώτη ανακάλυψη, να είναι φυσικό φαινόμενο. Πίσω από την κλινική Παναγία υπάρχει ένδειξη ύπαρξης αρχαιοτήτων. Η περιοχή περιφράχθηκε επειδή δεν υπάρχει ακόμη το απαραίτητο προσωπικό για να αρχίσουν οι έρευνες. Κάτι τέτοιο θα γίνει σύντομα.

 

 

Διαβάστε επίσης