• 18 Μαΐου 2024,

Ταύτιση απόψεων Δημάρχων Καβάλας- Δράμας ως προς το εργοστάσιο απορριμμάτων

 Ταύτιση απόψεων Δημάρχων Καβάλας- Δράμας ως προς το εργοστάσιο απορριμμάτων

Την ώρα που το Περιφερειακό Συμβούλιο συζητούσε χθες το απόγευμα στην Κομοτηνή τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων στην ΑΜΘ, το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας συζητούσε γρήγορα το ίδιο θέμα από την πλευρά της χωροθέτησης του εργοστασίου σκουπιδιών. Τόσο ο πρόεδρος της ΔΙΑΜΑΘ κ. Μαμσάκος στην Κομοτηνή όσο και η Δήμητρα Τσανάκα στην Καβάλα (απαντώντας σε ερωτήσεις συμβούλων) έλεγαν πάνω κάτω τα ίδια πράγματα. Τόνιζαν ότι το που θα γίνει το εργοστάσιο δεν είναι θέμα άμεσο, υπόσχονταν διαβούλευση με την τοπική κοινωνία.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο προερχόμενος από τη Νέα Καρβάλη Αλέξανδρος Ιωσηφίδης ξεκαθάριζε ότι η περιοχή δεν θα δεχθεί το εργοστάσιο (εννοώντας οικόπεδο στο ΒΙΟΠΑ). Ο κ. Μαμσάκος του απάντησε ότι δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο ελάμβανε κι αυτός το μήνυμα ότι η ιδέα οικοπέδου στο ΒΙΟΠΑ πρέπει να εγκαταλειφτεί. Νωρίτερα χθες το πρωί ο Θόδωρος Μαρκόπουλος εξέφραζε τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσο ο κανονισμός λειτουργίας του ΒΙΟΠΑ είναι συμβατός με τη συγκεκριμένη μονάδα.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Δήμαρχος αναφέρθηκε σε μικρές μονάδες (δηλαδή μικρά εργοστάσια απορριμμάτων), ένα εκ των οποίων είπε ότι θα γίνει στη Δράμα. Δέχθηκε την πρόταση Θ. Μουριάδη προκειμένου αργότερα να γίνει και ενημερωτική ημερίδα σχετικά με την επεξεργασία που θα ακολουθηθεί στο εργοστάσιο, όπου κι αν γίνει αυτό στον Νομό μας.

Διαβάστε επίσης