Τάκης Εμμανουηλίδης: «Μένουμε ασφαλείς αλλά όχι αφελείς»

 Τάκης Εμμανουηλίδης: «Μένουμε ασφαλείς αλλά όχι αφελείς»

«Τα δυο μότο της κυβέρνησης για 1,5 μήνα «Μένουμε σπίτι», για όλο το υπόλοιπο διάστημα δεν ξέρουμε που θα πάει, «Μένουμε Ασφαλείς». Εγώ θα διαφοροποιούσα το δεύτερο μότο και θα έλεγα μένουμε ασφαλείς αλλά δεν παραμένουμε αφελείς.  Με την έννοια ότι γίνεται μια προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης και των εξαπτερυγών  της στα ΜΜΕ, τροφοδοτημένων με ένα αρκετά σημαντικό ποσό 40 εκατομμυρίων και όχι μόνο. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια εικόνα μαγική για το σήμερα και το αύριο της κοινωνίας μας. Ο κορωνοϊός σε δυο πεδία δοκίμασε την κοινωνία. Πρωτίστως στο θέμα της διασφάλισης της υγείας, εκεί πήγαμε καλά ευτυχώς».

Ερώτηση: Η κυβέρνηση λέει πήγαμε καλά εξαιτίας της.

Απάντηση: Βεβαίως εξαιτίας της αλλά όχι μόνο εξαιτίας της. Η στάση η υποδειγματική της αξιωματικής αντιπολίτευσης μηδέν εξαιρουμένων και των άλλων πολιτικών κομμάτων στο θέμα αυτό, έδειξε μια σοβαρότητα τέτοια που την έχει ανάγκη ο τόπος. Αυτό πρέπει να καταγραφεί.

Ερώτηση: Στα άλλα λέτε ότι δεν τα  πήγε καλά η κυβέρνηση;

Απάντηση: Πρέπει να δούμε και το σήμερα και το αύριο. Προς αυτή την κατεύθυνση  εύχομαι να πάμε καλά γιατί αν  ο τόπος πηγαίνει καλά, αυτό είναι το ζητούμενο. Βλέπω όμως ότι η συμπεριφορά στο συγκεκριμένο θέμα της κοινωνικής, οικονομικής αντιμετώπισης του προβλήματος έχει ένα χαρακτήρα θα έλεγα παραδοσιακής συμπεριφοράς της Ν. Δ με το όποιο μανδύα της δεξιάς.  Είναι ο  χώρος ο πολιτικός αυτός  που δείχνει ενδιαφέρον για το 10% της κοινωνίας, αυτούς θέλει κυρίως να εξυπηρετήσει. Σε ένα γεωγραφικό τρίγωνο των βορείων προαστίων, των νοτίων προαστίων και του Κολωνακίου. Από εκεί και έπειτα  η μεσαία τάξη, οι άνθρωποι της γραβάτας, του κινήματος της γραβάτας,  το μόνο που τους απομένει είναι να φαντασιώνονται ότι είναι μεσαία τάξη.  Οι μαγαζάτορες που ανοίγουν κάθε πρωί τα καταστήματα τους και δεν γνωρίζουν  αν την επόμενη αν θα έχουν τη δυνατότητα να βάλουν το κλειδί στην πόρτα του καταστήματος, δε θα μιλήσω για την εστίαση, δεν θα μιλήσω για τον τουρισμό, εκεί μιλάμε για πραγματικό Αρμαγεδώνα  όσον αφορά την αντιμετώπιση αυτών των καθημερινών προβλημάτων.  Βλέπουμε ότι το μόνο που κάνουν  είναι με τις Χατζηδάκηδες συμπεριφορές. Αυτό το διάστημα χτυπήθηκαν τα 3 Π ανελέητα.

Ερώτηση: Ποια είναι τα 3 Π;

Απάντηση: Είναι ο πολιτισμός, το περιβάλλον και η παιδεία. Είναι κατεξοχήν κομβικά σημεία για την ανάπτυξη μιας χώρας και για την ανάπτυξη μιας κυβέρνησης.

Ερώτηση: Βλέπετε όμως τις δημοσκοπήσεις τι διαφορά δίνουνε; Αν βέβαια τις πιστεύετε.

Απάντηση: Ήταν λάθος να μην πιστεύουμε τις δημοσκοπήσεις, όχι γιατί έχουν το αλάθητο. Έχουμε δει όλα τα προηγούμενα χρόνια  ότι ήτανε τέτοια τα αποτελέσματα που είχαν απόσταση από την πραγματικότητα. Βέβαια στις τελευταίες εκλογές πρέπει να παραδεχτούμε ότι ήταν απολύτως εύστοχες. Μένοντας σπίτι για πάνω από 40 μέρες, μέσα από ένα καθημερινό κανονάρχισμα ,  αυτό το πράγμα είχε τα χαρακτηριστικά ενός  λιβανίσματος , τόσο που δημιουργεί παραισθήσεις στον κόσμο. Όταν ένα σύστημα μανιωδώς και χωρίς συναίσθηση του μέτρου έρχεται να δημιουργήσει μια εικόνα η οποία δεν αντιστοιχίζεται με την πραγματικότητα, ο κόσμος σιωπηρά το αποδέχεται αλλά έχει τη βεβαιότητα ότι όταν βρεθεί ο ίδιος πρωταγωνιστής έστω για δυο λεπτά, πρωταγωνιστής σε όλο αυτό το απίθανο θέατρο, θα βάλει τους δικούς του όρους. Οι δημοσκοπήσεις άρα μπορεί να έχουν μια αντιστοίχιση με την τωρινή πραγματικότητα, δεν μπορούν όμως να αναδείξουνε τις μύχιες σκέψεις  και τις μύχιες στοχεύεις του κόσμου.

 

Διαβάστε επίσης