Τάνια Ελευθεριάδου: Η ζημιά για τη Θάσο έχει γίνει

 Τάνια Ελευθεριάδου: Η ζημιά για τη Θάσο έχει γίνει

Την Τρίτη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Τάνια Ελευθεριάδου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το ενδεχόμενο η Θάσος να αντιμετωπιστεί ως νησί υψηλού κινδύνου σε πιθανό κρούσμα κορωνοϊού. Χθες η βουλευτής επανήλθε με δηλώσεις της στην Πρωινή.

Ερ: Στη Θάσο υπάρχει θέμα. Με βάση δημοσιογραφικά κείμενα και πληροφορίες είναι πιθανό να μπει η Θάσος στην υψηλότερη επικινδυνότητα για ενδεχόμενο περιστατικού κορωνοϊού. Αυτό αδικεί τουλάχιστον  το νησί, έτσι;

Απ:  Καταρχήν δεν είναι πληροφορίες πλέον. Στην αρχή και εγώ πίστευα πραγματικά και ήλπιζα ότι θα ήταν λάθος των ΜΜΕ. Αυτό δεν ισχύει. Χθες όμως στη συζήτηση που είχα με τον Υφυπουργό κ. Κοντοζαμάνη , αρχικά στα πλαίσια μιας ομιλίας μου στη βουλή για το νομοσχέδιο που περνάει για την υγεία και στη συνέχεια προσωπική συζήτηση μαζί του παρουσία και του κ. Βεζυρόπουλου, κατάλαβα ότι όντως η κυβέρνηση έχει χωρίσει τα νησιά. Κάνει το ολέθριο λάθος να χωρίσει τα νησιά μας σε τρεις κατηγορίες, υψηλού, μεσαίου, χαμηλού κινδύνου όσον αφορά την πανδημία.  Επί της αρχής είναι ολέθριο λάθος επαναλαμβάνω, δεν μπορεί η ίδια η κυβέρνηση να δυσφημεί τα νησιά με αυτό τον τρόπο, ελπίζω να μην υπάρχει σκοπιμότητα και  μεθόδευση. Να κινηθεί ο οδικός κυρίως τουρισμός προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Είναι εγκληματικά πραγματικά για όλα τα νησιά μας, τα οποία από την πανδημία βγαίνουνε λαβωμένα και πολλές θέσεις εργασίας έχουν χαθεί ενώ οι τουριστικές επιχειρήσεις περιμένουν τους τουρίστες να έρθουν.

Ερ: Από τη συζήτηση με τον κ. Κοντοζαμάνη τι καταλάβατε;

Απ:  Με διαβεβαίωσε ότι όντως υπάρχουν αυτές οι λίστες, αυτές οι κατηγοριοποιήσεις στα νησιά. Εγώ του επισήμανα ότι η Θάσος σε καμία περίπτωση με βάση τα κριτήρια που θέσαμε δεν ανήκει στην υψηλή κατηγορία επικινδυνότητας. Δεν πληροί ούτε την προϋπόθεση της απόστασης από το νοσοκομείο 1,5 ώρα εφόσον επανέλθουν τα δρομολόγια από Καβάλα σε Πρίνο όπως πρέπει, με τη συχνότητα που πρέπει και την ταχύτητα που πρέπει αλλά ούτως εις άλλως υπάρχουν και έκτακτα μέσα μεταφοράς αν συμβεί κάτι, τα οποία μπορούν να φτάσουν στην Καβάλα σε λιγότερο από 1, 5 ώρα. Επίσης υπάρχει και το κέντρο υγείας που καλύπτει τις ανάγκες όσο χρειαστεί ενός ενδεχόμενου κρούσματος ή κρουσμάτων. Εφόσον του ανέφερα αυτά και του τα επισήμανα, μου υποσχέθηκε ότι θα αλλάξει η κατάσταση και ότι η Θάσος θα φύγει από την κατηγορία τη υψηλής επικινδυνότητας.  Βέβαια εγώ περιμένω αυτό να γίνει άμεσα. Δεν θα έπρεπε καν η Θάσος να υπάρχει κατηγοριοποίηση. Η κυβέρνηση ήδη έχει καθυστερήσει, η ζημιά έχει γίνει. Εδώ και πολλές μέρες τα πανελλήνια μέσα ενημέρωσης, τόσα στα κανάλια όσο και στις εφημερίδες, η Θάσος συκοφαντείται.

Η χρονική στιγμή που γίνεται αυτό είναι η πιο σημαντική, γιατί είναι με το άνοιγμα της πρόσβασης στα νησιά και ο κόσμος είναι καρφωμένος στις τηλεοράσεις για να δει εάν και πότε θα επισκεφτεί ποιο νησί. Επομένως η ζημιά ήδη έχει γίνει και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό κυρίως.

Ερ: Εσείς σαν εκπρόσωπος της Καβάλας αλλά βουλευτής της αντιπολίτευσης πως λέτε ότι πρέπει να το χειριστούμε; Οι Βουλευτές οι κυβερνητικοί, ο Δήμαρχος του νησιού, η Περιφέρεια, φανταζόμαστε ότι σε αυτά που λέτε συμφωνούν. Τι πρέπει να γίνει;

Απ: Συμφωνούν και δεν αντιλαμβάνομαι γιατί ενώ το γνώριζαν τόσες μέρες δεν κάνανε τίποτα για να το αλλάξουν.

Ερ: Αυτό για ποιους το λέτε;

Απ: Για όλους.  Για τους Βουλευτές, το Δήμαρχο της Θάσου. Δεν  το άκουσα από κυβερνητικά χείλη σε όλες αυτές τις μέρες σε κανένα ΜΜΕ. Καμία δήλωση ενώ το γνώριζαν. Χθες βγήκε η ανακοίνωση του Δημάρχου της Θάσου μετά τη δική μου ανακοίνωση. Δεν το γνώριζε; Τόσες μέρες η μόνη που το είδα ήμουν μόνο εγώ;  Τότε λυπάμαι.

Ερ: Δεν ξέρουμε ότι πέραν από τα δημοσιεύματα υπήρχε και φωτιά όχι μόνο καπνός.

Απ: Τα δημοσιεύματα έκαναν τη ζημιά. Αυτό πρέπει άμεσα, σήμερα να στείλουν επιστολές όλοι οι κυβερνητικοί βουλευτές, όλοι οι αρμόδιοι αυτοδιοικητικοί να στείλουν επιστολές στο υπουργείο όχι μόνο να αλλάξει τη σειρά, να την καταργήσει τελείως και κυρίως να γίνουν διορθωτικά δημοσιεύματα στον τύπο. Η Ν. Δ έχει πολύ καλές σχέσεις με τα ΜΜΕ του κέντρου. Εγώ περιμένω να δω διορθωτικά δημοσιεύματα. Δυστυχώς εγώ δεν έχω σχέσεις για να επιβάλλω ούτε στο Σκάι, ούτε στο Άλφα, ούτε στο Μέγκα να κάνουν διορθωτικά δημοσιεύματα. Η ζημιά όμως έχει γίνει και αυτή θα είναι η λύση. Διορθωτικά δημοσιεύματα για το νησί μας που πληρεί όλες τις προϋποθέσεις τις καλές, να έρθει ο εσωτερικός τουρισμός και ο εξωτερικός. Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει μεθόδευση, να υπάρχει μεθόδευση είναι εγκληματικό. Υπάρχουν φήμες ότι θα μείνει κλειστό από το Νυμφαίο. Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει μεθόδευση.  Είναι δήλωση με ερωτηματικό και θα το δούμε στη συνέχεια.

 

Διαβάστε επίσης