• 26 Απριλίου 2024,

Τάνια Ελευθεριάδου: Όχι στο ξεπούλημα της αλάνας της Ν. Ηρακλείτσας

 Τάνια Ελευθεριάδου: Όχι στο ξεπούλημα της αλάνας της Ν. Ηρακλείτσας

Το ΤΑΙΠΕΔ, με την ενθάρρυνση της κυβέρνησης της ΝΔ ξεπουλάει την αλάνα της Ν. Ηρακλείτσας, όπως ξεπουλάει και το λιμάνι της Καβάλας.

Χωρίς διαβούλευση, χωρίς να ζητήσει τη γνώμη του Δήμου Παγγαίου, η διοίκηση του οποίου εκφράζει δημόσια την αντίθεση της στην παραχώρηση δίχως όρους, χωρίς να γνωρίζει κανένας θεσμικός φορέας ποιοι θα είναι οι όροι της πώλησης, το ΤΑΙΠΕΔ, με τις ευλογίες τουλάχιστον ενός εκ των τοπικών βουλευτών της ΝΔ, προχωρά ακάθεκτο στην υλοποίηση μίας ακόμα αδικίας εις βάρος των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.

Η αλάνα της Ηρακλείτσας πρέπει να αξιοποιηθεί. Όχι όμως χωρίς κριτήρια, χωρίς συζήτηση με την τοπική κοινωνία, χωρίς τις προτάσεις του Δήμου Παγγαίου, χωρίς στόχευση, χωρίς τη συναίνεση. Ανάπτυξη χωρίς περιορισμούς, χωρίς σεβασμό στο περιβάλλον, στους μικροεπιχειρηματίες της περιοχής, στους επισκέπτες των πεντακάθαρων θαλασσών της περιοχής, δεν νοείται.

Πρέπει εδώ και τώρα να υπάρξει ενημέρωση για τις προθέσεις του Ταμείου και για τους όρους που θα θέσει στην περίπτωση πώλησης. Αλλιώς, η κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι υπόλογη για την αδράνεια της απέναντι στους κατοίκους της Ηρακλείτσας και της γύρω περιοχής.

 

Η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ

Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου

Διαβάστε επίσης