• 29 Μαρτίου 2024,

Τάνια Ελευθεριάδου: Προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ η επιβίωση των επιχειρήσεων και η διατήρηση θέσεων εργασίας (video)

 Τάνια Ελευθεριάδου: Προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ η επιβίωση των επιχειρήσεων και η διατήρηση θέσεων εργασίας (video)

Στην ολομέλεια της Βουλής και στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα το πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξεις τοποθετήθηκε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου.

Σημείωσε, αρχικά την εικόνα της οικονομίας σήμερα αναφέροντας ότι:

  • η ύφεση το δεύτερο τρίμηνο φέτος θα φτάσει το 16%
  • τρεις στις δέκα επιχειρήσεις κινδυνεύουν με «λουκέτο»
  • το 55% των επιχειρήσεων δεν έχει καμία απολύτως πρόσβαση στις τράπεζες
  • υπάρχει τεράστιο χρηματοδοτικό κενό μεταξύ της ζήτησης και της προσφοράς
  • μόνο τρεις χιλιάδες επιχειρήσεις συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
  • χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες έζησαν με κρατική ενίσχυση 800 ευρώ για τρεις μήνες

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο, τόνισε ότι πρόκειται για δημιούργημα του ΣΥΡΙΖΑ, «το οποίο όμως δημιουργήθηκε υπό άλλες συνθήκες και μόνο για να ενισχύσει συμπληρωματικά την ελληνική μικρομεσαία οικονομία […] με καθυστέρηση ενός χρόνου και ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν υποστεί πολύ μεγάλη ζημία και έχουν καταρρεύσει από την αδυναμία σας να τις βοηθήσετε».

Παρά τις επιφυλάξεις του ΣΥΡΙΖΑ στις προσθήκες της κυβέρνησης, η βουλευτής Καβάλας σημείωσε ότι «οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να προσφέρουμε έστω και αυτό το νομοσχέδιο και αυτή τη δυνατότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

«Το σημερινό νομοσχέδιο είναι κρίσιμο για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Είναι κρίσιμο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Θα πρέπει, όμως, να λειτουργήσει χωρίς εμπράγματες εγγυήσεις και με αξιολόγηση όχι βάσει της πιστοληπτικής ικανότητας, αλλά των ατομικών δεξιοτήτων και την προοπτική του επιχειρηματικού εγχειρήματος. Θα πρέπει να λειτουργήσει έχοντας στο πλάι του ένα συμβουλευτικό πλαίσιο υπηρεσιών, χωρίς αθέμιτες πρακτικές, υπέρογκες χρεώσεις τόκων και αδιαφάνεια και με δικλίδες ασφαλείας, ώστε να μη νομιμοποιούνται παράνομες οικονομικές δραστηριότητες» συμπλήρωσε.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης