Τάσος Τσαπανίδης στους 93,7: «Οι προπονητές δεν πρέπει ν α είμαστε και… διαιτητές» 

 Τάσος Τσαπανίδης στους 93,7: «Οι προπονητές δεν πρέπει ν α είμαστε και… διαιτητές» 

Δηλώσεις για το 1-1 της ομάδας του με την ΑΕΚ Καβάλας έκανε ο προπονητής της Κεραμωτής Τάσος Τσαπανίδης στους 93,7.

Επίσης μίλησε και για το ρόλο που πρέπει να έχουν οι προπονητές των τοπικών ομάδων και να μην «ξεφεύγουν» την ώρα του αγώνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ερώτηση: Ποια είναι η άποψη σου για το παιχνίδι με την ΑΕΚ Καβάλας;

Απάντηση:  Έγινε ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις. Εμείς ξεκινήσαμε στο πρώτο ημίχρονο μ` ένα γκολ εις βάρος μας από πέναλτι φάντασμα.

Ήταν πολύ αυστηρό. Πιστεύω ότι ο διαιτητής ήταν μακριά από τη φάση.

Στη συνέχεια προσπαθήσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο αλλά ήμασταν σε κακή μέρα.  Έγινε ένα άλλο πέναλτι εις βάρος μας το οποίο δεν το έδωσε ο διαιτητής. Από εκεί και πέρα στο Β` μέρος είχαμε μια πολύ καλή εικόνα σαν ομάδα παρά τις ελλείψεις με βασικούς παίκτες. Βάλαμε ένα γκολ πολύ τυχερό. Στη συνέχεια και οι δυο ομάδες προσπαθήσανε να πάρουνε τη νίκη και χάσανε  πολύ καλές ευκαιρίες.  Δεν τα καταφέρανε και έτσι ήρθε το ισόπαλο αποτέλεσμα.

Ερώτηση: Η Κεραμωτή συνεχίζει το αήττητο σερί με σένα στον πάγκο.

Απάντηση: Στα 6 παιχνίδια που είμαι στον πάγκο της Κεραμωτής είμαστε αήττητοι αλλά η συγκομιδή μας δεν είναι αυτή που έπρεπε να είναι. Θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Φέραμε κάποιες ισοπαλίες με ομάδες που δεν θέλω να τις υποτιμήσω αλλά μπορούσαμε να πάρουμε και τη νίκη.

Ερώτηση: Αυτό το 1-1 με την ΑΕΚ σε αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση;

Απάντηση:  Σίγουρα περιμέναμε να πάρουμε τους 3 βαθμούς και να ξεφύγουμε από τη ζώνη ακόμη περισσότερο. Στο Α` μέρος δεν ήμασταν καλοί. Στο τέλος το αποτέλεσμα έτσι όπως διαμορφώθηκε έμεινα ικανοποιημένος έστω αν υπήρχε πίστη πριν το παιχνίδι για τρίποντο.

Ερώτηση: Οι αποφάσεις του διαιτητή ήταν καθοριστικές για την τελική έκβαση του αποτελέσματος;

Απάντηση: Κοιτάξτε το πρώτο πέναλτι δεν θα το έδινε ούτε ο προπονητής της ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα σίγουρα σε μια επόμενη φάση έγινε ένα πέναλτι που ήταν κραυγαλέο αλλά δεν το έδωσε ο διαιτητής εις βάρος μας.

Το παιχνίδι χάθηκε στη συνέχεια. Θέλω να σταθώ όμως σε κάποιες καταστάσεις που βλέπω στις 6 αγωνιστικές που είμαι στον πάγκο της Κεραμωτής και δεν αφορούν την ΑΕΚ. Το πρωτάθλημα είναι σε εξέλιξη και είμαστε εμείς οι προπονητές υποχρεωμένοι για να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο να ασχοληθούμε μόνο με το αντικείμενο που μας αναλογεί. Αυτό είναι η προπονητική. Δεν μπορεί ο κάθε προπονητής πριν ακόμη σφυρίξει ο διαιτητής να φωνάζει από τον πάγκο, ότι είναι οφσάιντ, ότι είναι φάουλ και οτιδήποτε άλλο.

Να υποδεικνύει τι να κάνει ο διαιτητής. Στην Καβάλα έχουμε μια διαιτησία πού καλή, σε πολύ καλό επίπεδο. Βλέπω παιχνίδια και στους όμορους νομούς και έχω άποψη για το γίνεται εκεί σε θέματα διαιτησίας. Είναι μείον για το ποδόσφαιρο της Καβάλας να έχουμε καλές διαιτησίες και εμείς οι προπονητές να τους υποδεικνύουμε τι θα κάνουν. Αυτό γίνεται σε κάθε παιχνίδι που είμαι στο πάγκο της Κεραμωτής. Βλέπω στον πάγκο, προπονητές να υποδεικνύουν φάσεις στους διαιτητές. Ας δώσει τότε η ΕΠΣΚ και από μια σφυρίχτρα στους προπονητές και να σφυρίζουν αυτοί οτιδήποτε λάθος βλέπουν από τον διαιτητή. Αυτό το λέω και δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο παιχνίδι της ΑΕΚ. Αφορά όλα τα παιχνίδια που είμαι στον πάγκο της Κεραμωτής.

Επίσης το ίδιο βλέπω και σε άλλα παιχνίδια που πάω και παρακολουθώ στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Οι προπονητές να ασχοληθούμε μόνο με το δικό μας αντικείμενο. Κάνω έκκληση σε όλους τους συναδέλφους.

Ερώτηση: Με Τάσο Τσαπανίδη στον πάγκο τι στόχο θα έχει η Κεραμωτή μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Απάντηση: Ο στόχος σίγουρα θα είναι να σωθούμε. Είμαστε μια ομάδα με πάρα πολλά προβλήματα. Δεν έχουμε συμμετοχή στις προπονήσεις ενώ το ρόστερ είναι πολύ μικρό στον αριθμό.

Υπάρχει πολύ καλή εμπειρία μέσα στην ομάδα. Είχαμε όμως εκτός τον Παπαδόπουλο με την ΑΕΚ λόγω τραυματισμού και δεν είχαμε παίκτη να τον καλύψουμε. Είναι πρόβλημα. Θα δούμε τι θα κάνουμε στις μεταγραφές του Ιανουαρίου. Αν δούμε κάτι καλό πρέπει να συμπληρώσουμε το ρόστερ που είναι μικρό.

 

Διαβάστε επίσης