• 15 Μαΐου 2024,

Τελευταία φορά υποψήφιος ο Ηλίας Ιωαννίδης

 Τελευταία φορά υποψήφιος ο Ηλίας Ιωαννίδης

Δραματικό χαρακτήρα είχε η συνέντευξη που έδωσε στο ραδιόφωνο της Πρωινής το πρωί της Παρασκευής ο πρώην βουλευτής Ηλίας Ιωαννίδης.

Ο Ηλίας Ιωαννίδης συνεχίζει να είναι απογοητευμένος από το αποτέλεσμα της Λαϊκής Ενότητας στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Δεν έκρυψε ότι πρότεινε στη διοίκηση του κόμματος αυτό να μην συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου. Η πρότασή του δεν έγινε δεκτή αλλά η συμμετοχή του ως υποψήφιος βουλευτής Καβάλας στις εκλογές δεν περιορίζει την ξεκάθαρη απαισιοδοξία του.

«Εδώ που έφτασαν τα πράγματα κάθε ένας κάνει τις επιλογές του. Υποστήκαμε βαριά ήττα. Πανωλεθρία. Συνεχίζουμε να υπηρετούμε το εγχείρημα» είπε. Φάνηκε να αφήνει εμμέσως πλην σαφώς αιχμές για τη μη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της Αλεξάνδρας Τσανάκα.

Αρνήθηκε βέβαια ότι απευθύνεται σε αυτήν όταν έγινε η σχετική παρατήρηση.

Οι υπόλοιπες απόψεις του καταγράφονται ως εξής: «Εξέφρασα στην Αθήνα την άποψή μου ότι δεν έπρεπε να συμμετέχουμε στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Η Αθήνα αποφάσισε διαφορετικά και εγώ συμμετέχω στην προσπάθεια. Θα πρέπει να καταβάλλουμε ενωτική προσπάθεια για έναν νέο φορέα της Αριστεράς. Θα πρέπει να συμβάλουμε να υπάρχει πάλι κίνημα.

Το ψηφοδέλτιο στο νομό Καβάλας είναι καλό γιατί είναι αντιπροσωπευτικό ως προς τους Δήμους. Περιλαμβάνει αξιόλογους ανθρώπους. Βλέπω ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών κινητοποίησε ανθρώπους οι οποίοι και από πείσμα προσπαθούν να στηρίξουν τη Λαϊκή Ενότητα. Θα υπάρξουν εξελίξεις. Σε ότι με αφορά πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει άλλη υποψηφιότητα μου. Μετά από αυτή των εκλογών της 7ης Ιουλίου θα βάλω τελεία σε αυτή τη διαδικασία».

 

Διαβάστε επίσης