Τελικά ο Γιάννης Παναγιωτίδης δεν θα είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές

 Τελικά ο Γιάννης Παναγιωτίδης δεν θα είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές

Πριν από λίγες μόνο ημέρες η Πρωινή δημοσίευσε κείμενο με το οποίο ρωτούσε αν όντως ο Γιάννης Παναγιωτίδης (πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών) θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας. Το συγκεκριμένο κείμενο υιοθετούσε την έντονη φημολογία εκείνων των ημερών, στηριγμένη και σε μια σύμπτωση. Σε μια αλλαγή φωτογραφίας στη σελίδα του στο Facebook. Πολλοί εξ αρχής θεώρησαν το σενάριο απίθανο. Άλλοι με τη σιωπή και τα υπονοούμενα τους το ενίσχυσαν. Ο Γιάννης Παναγιωτίδης άργησε να κάνει την απαραίτητη σε αυτές τις περιπτώσεις διάψευση, η οποία σήμερα υφίσταται κι είναι κατηγορηματική. Ο κ. Παναγιωτίδης αναφέρει παντού ότι όχι μόνο δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας αλλά δεν σκοπεύει να εμπλακεί καθόλου στις δημοτικές εκλογές που πλησιάζουν. Με αυτόν τον τρόπο απαντά τόσο στα σενάρια όσο και στις προτάσεις που του έγιναν. Κυριότερη από τις οποίες είναι η πρόταση της Δημάρχου. Ταυτόχρονα η υπόθεση αυτή (δεύτερη, αν υπολογίσουμε ίδια αλλά παλαιότερα σενάρια σε σχέση με τις προθέσεις του περιφερειακού συμβούλου Σωτήρη Παπαδόπουλου) δείχνει κάτι. Δείχνει ότι σε ένα κομμάτι της ΝΔ Καβάλας η κ. Δήμαρχος δεν είναι συμπαθής. Αυτό το κομμάτι (που δεν φαίνεται να είναι μεγάλο) ώρες ώρες αναζητά έναν άλλον υποψήφιο. Ο οποίος ακόμη κι αν υπήρχε (ή αν υπάρξει) πιο πιθανό είναι να κάνει ζημιά στη σημερινή διοίκηση παρά να φθάσει στην εκλογική επιτυχία. Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο «γαλάζιο» δυναμικό να επηρεάζεται από αντιπάλους της κ. Τσανάκα. Προκειμένου λοιπόν να τους διευκολύνει, ανακατώνει συνεχώς την τράπουλα ελπίζοντας ότι στο τέλος κάποιο ψάρι θα τσιμπήσει το δόλωμα…

Η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε. Ανάμεσα σε όλα τα άλλα περιλαμβάνει κι αυτήν την κινητικότητα. Τα νέα σχήματα, τις νέες πρωτοβουλίες, τις επιδιώξεις, τις σκέψεις κτλ. Οι βασικοί εμπλεκόμενοι των σεναρίων αργούν να ξεκαθαρίσουν το τοπίο. Πάντα τα σενάρια θεωρούνται κολακευτικά. Τα αφήνουν να… «ζήσουν» όσο περισσότερο γίνεται. Στο τέλος τα διαψεύδουν αλλά ο κόσμος κάτι έχει συζητήσει. Η προοπτική έχει δοκιμαστεί, τα όνειρα (ποιος δεν έχει τέτοια όνειρα;) ζουν λίγο πριν διαγραφούν οριστικά.

Η κ. Τσανάκα προσέγγισε τον Γιάννη Παναγιωτίδη προτείνοντας του θέση στο ψηφοδέλτιο της. Ο κ. Παναγιωτίδης αρνήθηκε αν και όπως λέγεται η μεταξύ τους συνεργασία θα είχε προοπτική. Μετά την άρνηση Παναγιωτίδη ( η πλευρά της Δημάρχου λέγεται ότι την θεωρεί αδικαιολόγητη) πήραν μπρος τα σενάρια. Ο κ. Παναγιωτίδης συνεργάζεται στενά με τον κ. Αρσονιάδη. Άρα ζητά κι αυτός την αλλαγή της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ. Είναι σαφές ότι μέσω των σεναρίων για τον Γιάννη Παναγιωτίδη η δήμαρχος πιέστηκε σ το θέμα της όδευσης. Είναι επίσης σίγουρο ότι η ομάδα που ζητά αλλαγή όδευσης ψάχνεται. Διατηρεί σχέσεις με Βαγγέλη Παππά και Μάκη Παπαδόπουλο αλλά δεν θα έλεγε όχι σε κάτι εντελώς δικό της. Ο Γιάννης Παναγιωτίδης είχε αυτές τις προϋποθέσεις. Συνέδεε την ομάδα με την πόλη, στην οποία ο κ. Παναγιωτίδης έχει και παραέχει καλή απήχηση.

Ο Γιάννης Παναγιωτίδης στο τέλος αποφάσισε ότι κι ο καλός του φίλος Βασίλης Λεμονίδης. Θα απουσιάζει από τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Παράγοντες της αγοράς θέλουν να εκφραστούν στις προσεχείς εκλογές μα δεν υπάρχει επικεφαλής. Θυμίζουμε ότι η ομάδα που ζητά αλλαγή της όδευσης του αγωγού είχε αρχίσει συζητήσεις με την ΛΑΕ Καβάλας ώστε να υπάρξει ψηφοδέλτιο στις δημοτικές εκλογές. Μια γενικότερη κινητικότητα και αναζήτηση που αρχίζει από τους δρόμους της αγοράς και φθάνει στα χωράφια απ’ όπου ζητείται να περάσει ο αγωγός φυσικού αερίου.

Συμπερασματικά. Σήμερα υπάρχουν οι γνωστοί υποψήφιοι δήμαρχοι, όλοι τους έρχονται με φόρα από τις εκλογές του 2014. Οι αλλαγές είναι λίγες. Η πιο γνωστή αφορά τον κ. Θόδωρο Μουριάδη. Με αφορμή είτε τον Κλεισθένη, είτε την όδευση του αγωγού ΤΑΡ πρέπει ή όχι να περιμένουμε νέα σχήματα; Ο νέος νόμος διευκολύνει κάτι τέτοιο. Στην πράξη ωστόσο τα πράγματα δεν δείχνουν να αλλάζουν. Κατά συνέπεια πιθανότερο είναι τα προεκλογικά δεδομένα τον Μάη του 2019 να μοιάζουν πολύ με αυτά του Μάη του 2014.

Διαβάστε επίσης