Τελικά θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι (μέσω ΕΣΠΑ) των δημοτικών παιδικών σταθμών

 Τελικά θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι (μέσω ΕΣΠΑ) των δημοτικών παιδικών σταθμών

Περισσότεροι από 10 εργαζόμενοι των δημοτικών παιδικών σταθμών, όλοι του προγράμματος ΕΣΠΑ, επισκέφθηκαν χθες το πρωί την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης (γραφείο Καβάλας) ζητώντας αναλυτική ενημέρωση για το πρόβλημα καθυστερημένης καταβολής της μισθοδοσίας τους. Έως χθες το πρωί (κι ενώ είναι απλήρωτοι τον μήνα Μάη) κινδύνευαν να πληρωθούν μετά την 1η Σεπτέμβρη. Υπήρχε με λίγα λόγια ενδεχόμενο να είναι απλήρωτοι συνολικά 4 μήνες. Το πρόβλημα θα είχαν 70 συνολικά εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας.

Στην Αποκεντρωμένη ενημερώθηκαν αναλυτικά από τον διευθυντή της υπηρεσίας κ. Αδαμίδη. Εκεί κατάλαβαν ότι αν ακολουθηθούν προσεκτικά οι προβλεπόμενες διαδικασίες, το πρόβλημα είναι δυνατόν να μην ανακύψει. Χθες το μεσημέρι αυτό έγινε ακόμη πιο σίγουρο. Κατά συνέπεια οι 70 αυτοί εργαζόμενοι θα πληρωθούν τον μήνα Μάη, ίσως και τον Ιούνιο. Αυτό θα γίνει αρκετά έγκαιρα.

Η ανησυχία τους δημιουργήθηκε την Τετάρτη που ενημερώθηκαν ότι θα πληρωθούν μετά την 1η Σεπτέμβρη. Τους έγινε γνωστό ότι αυτό θα συμβεί επειδή η Αποκεντρωμένη δεν εγκρίνει την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του ΝΠΔΔ. Κινητοποιήθηκαν, ρώτησαν, έψαξαν κι έτσι έφθασαν στον δεύτερο όροφο του Διοικητηρίου. Ο εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης τους εξήγησε ότι οι αναμορφώσεις προϋπολογισμών εγκρίνονται αρκεί να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες και να δηλώνεται ότι αφορούν μισθοδοσία προσωπικού.

 

Διαβάστε επίσης