Τέλειωσε το πάρτι …

 Τέλειωσε το πάρτι …

Σε ηλικία 73 έτων έφυγε απο την ζωή ο μοναχικός και μόνος καουμπόϊ Λούκι κατά κόσμον Λουκιανός Κηλαηδόνης.

Ο καλλιτέχνης που ταυτίστηκε με τα πιο  ξένοιαστα χρόνια της νιότης μας και αναφέρομαι στους ελαφρώς μεγαλύτερους, πήρε το άλογο του και έφυγε ….

Με νοσταλγεία θυμόμαστε εκείνο το καλοκαίρι στα μέσα της δεκαετίας του 80   που είχε έρθει ο Λούκι για μια συναυλία στην Καβάλα και  στην παραλία της Τόσκα αφού βέβαια είχε προηγηθεί το πάρτι της Βουλιαγμένης.  Απο το νωρίς το απόγευμα της ίδιας μέρας ήταν στο καφέ – μπάρ CITY επί της Ερυθρού που εκείνη την εποχή γνώριζε μεγάλες στιγμές δόξας

(αν δεν ήταν στην Ερυθρού δεν ήταν στην μόδα) και έπαιζε καραμπόλα πίνοντας βότκα και καπνίζοντας το ένα τσιγάρο μετά το άλλο.

Εμείς  πιτσιρικάδες παρακολουθούσαμε την παρτίδα κρεμασμένοι στην κυριολεξία γύρω απο το τραπέζι του μπιλιάρδου με ανοιχτό το στόμα και με τον κίνδυνο να καταπιούμε και καμμιά μπάλα απο κάνα ξόφαλτσο χτύπημα.

Με τα εφηβικά μας μάτια που στην κυριολεξία εκείνη την εποχή  βγάζανε σπίθες σκανάραμε όλες τις κινήσεις του μεγάλου τραγουδοποιού και περιμέναμε το τελευταίο σφύριγμα της παρτίδας για να πάρουμε τον δρόμο προς την Τόσκα.

Αρκετοί φτάνανε στην παραλία όπου θα γινόταν η συναυλία με τα πόδια κουβαλώντας τα κουτάκια με τις μπύρες σε σακούλες.

Η συναυλία ξεκίνησε λίγο μετά τις 09:00 το βράδυ,ο Λούκι  ορεξάτος στην παραλία μας ξεσήκωσε απο το πρώτο του τραγούδι και στο τέλος της βραδιάς όλοι είμασταν μέσα στην θάλασσα.

Ωραία χρόνια που δεν θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν οι νέες γεννιές αφού τις ωραίες αυτές συναυλίες αντικατέστησαν τα playstation και το FACEBOOK που έχει κυριαρχήσει στο κομμάτι της διασκέδασης και της επικοινωνίας.

Σήμερα δεν υπάρχει δράση , υπάρχει μόνο ανάρτηση και LIKE.

Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που όταν θέλουν να διασκεδάσουν ανοίγουν τον υπολογιστή και μπαίνουν στο FB.

Καλό ταξίδι ρε Λούκι και ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα τα ωραία που μας χάρισες  την δεκαετία του 80.

Τραγούδια , συναισθήματα, σκέψεις.

Αχ Ρίτα αχ μωρέ Ρίτα απο σένα εγώ περίμενα πολλά.”

Μετά την πρωτοβουλία του Ντάϊσεμπλουμ έρχεται η πρωτοβουλία του Γιούνεκρ που θέλει και αυτός να τελειώνουμε μια ώρα αρχίτερα με την δεύτερη αξιολόγηση και για τον λόγο αυτό προκαλεί έντονη κινητικότητα στις Βρυξέλες.

Αυτές πάντως οι πρωτοβουλίες εμένα με ανησυχούν αφού τις θεωρώ ύποπτες.

Τι λέτε ξαφνικά να μας αγαπήσανε οι δανειστές και πιστωτές ;

Άντε ο Γιούνκερ έχει δείξει και στο παρελθόν δείγματα καλής θέλησης προς τους έλληνες αλλά ο σκύλος ο Ντάϊσεμπλουμ ποτέ στο παρελθόν δεν πήρε μια τέτοια παρόμοια πρωτοβουλία για να βοηθήσει τις ελληνικές θέσεις.

Κάτι άλλο έχουν στο μυαλό τους και προσπαθούν να τρέξουν τις εξελίξεις.

Μάλιστα ο Γιούνκερ προτείνει η αξιολόγηση να κλείσει σε δύο ημίχρονα αλλα αυτό είναι ακόμα μεγαλύτερη παγίδα αφού στο πρώτο ημίχρονο θα βάλουν όλα τα εύκολα και στο δεύτερο που θα είναι μετά τις εκλογές της Γερμανίας θα έχουν όλα τα δύσκολα για τα οποία το πιο πιθανό είναι να υπάρξουν και πάλι διαφωνίες.

Και το γαμώτο είναι οτι μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου ημιχρόνου δεν θα τρέξει καμμιά ευχάριστη συνέπεια για την ελληνική οικονομία απο το κλείσιμο της αξιολόγησης αφού όλοι θα μας παραπέμπουν στο φινάλε και του δεύτερου μέρους της αναμέτρησης.

Σε αυτή την περίπτωση ο σκοπός των Ευρωπαίων θα είναι να ησχυχάσουν , έστω και για λίγους μήνες απο τον Τσίπρα και να ασχοληθούνε με τα δικά τους.

Θέλουν δηλαδή να μας οδηγήσουν σε ένα κλείσιμο αξιολόγησης για τα μάτια του κόσμου χωρίς επι της ουσίας να αλλάξει κάτι για την ελληνική οικονομία που περιμένει τόσο πολλά και έχει ποντάρει άλλα τόσα στο κλείσιμο αυτό.

Είναι αλήθεια οτι προς το τέλος της εβδομάδας , απο την Κυριακή και μετά θα πέσει η θερμοκρασία αλλα οχι στα επίπεδα της περιόδου του ψύχους με τις γνωστές πλέον σε όλους χιονοθύελλες ποιυ είχαμε τον Γενάρη.

Θα πέσει εκεί κοντά στο 0 και χωρίς φαινόμενα.

Αυτή είναι η πρόβλεψη της ΕΜΥ μέχρι σήμερα.

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να έχετε το νού σας και τα μάτια σας 14 γιατί ο χειμώνας συνεχίζεται και δεν είναι καιρός για μαγκιές. Υπομονή και κουράγιο λεβέντες. Σίγουρα τα καλύτερα είναι μπροστά μας και σίγουρα τα καλύτερα είναι αυτά που ακόμα δεν έχουμε ζήσει αλλα θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και πάνω απο όλα να μην χάσουμε την πίστη μας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης