• 19 Μαΐου 2024,

Τεράστια επιτυχία σημείωσε η ημερίδα για τον αυτισμό «Από τη διάγνωση στην αυτονομία» (φωτογραφίες-videos)

 Τεράστια επιτυχία σημείωσε η ημερίδα για τον αυτισμό «Από τη διάγνωση στην αυτονομία» (φωτογραφίες-videos)

Ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία η ημερίδα για τον αυτισμό: «Από τη διάγνωση στην αυτονομία», που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του συμπολίτη στην εστίαση, Γιάννη Σαρρή σε συνεργασία με τον ΜΠΑΣ Αγία Βαρβάρα, το απόγευμα της Τρίτης στο κλειστό γυμναστήριο των Ποταμουδίων.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Δημήτρης Παπανικολάου, παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής και προπονητής μπάσκετ, που πριν από λίγα χρόνια ανακοίνωσε πως πάσχει από την ασθένεια, έχοντας στοιχεία του συνδρόμου Άσπεργκερ. Ο κόσμος (πλήθος νέων αθλητών, αλλά και πολλοί προσκεκλημένοι) έδωσε άκρως δυναμικό «παρών» κατακλύζοντας το χώρο του γυμναστηρίου, δείχνοντας εντυπωσιακή ανταπόκριση.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου μετέφερε με βιωματικό τρόπο τις εμπειρίες του ως άτομο στο φάσμα του αυτισμού, κάνοντας επαγγελματική καριέρα στο χώρο του αθλητισμού καθώς και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε. Μοιράστηκε προσωπικά βιώματα όσον αφορά τη δική του διάγνωση αλλά και της κόρης του, συγκινώντας το κοινό με την ευθύτητα, την απλότητα, το χιούμορ αλλά και την ειλικρίνεια του.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Μητροπολίτης Στέφανος, ο Γιάννης Σαρρής, ο τεχνικός διευθυντής της Αγίας Βαρβάρας, Χρήστος Μυτικόπουλος, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Ν. Καβάλας, Σμάραγδος Κρεμμύδας αλλά και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό ΠΕ Καβάλας, κ. Αθανάσιος Οσταδάκης.

Διαβάστε επίσης