• 19 Μαΐου 2024,

Τέσσερα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη

 Τέσσερα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη

Συνολικά τέσσερα κρούσματα του κορωνοϊού μετράει πλέον η Ανατολική Μακεδονία – Θράκη καθώς, εκτός από τα τρία που καταγράφηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, επιβεβαιώθηκε κρούσμα και στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Όπως μεταδίδει το site proini.gr, το κρούσμα της Καβάλας αφορά σε γυναίκα ηλικίας 55 ετών, η οποία νοσηλεύτηκε για λίγες ημέρες στο νοσοκομείο της πόλης και υποβλήθηκε στο σχετικό τεστ. Το τεστ έδειξε ότι η 55χρονη είναι θετική στον ιό, ωστόσο αποφασίστηκε να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό και όχι να νοσηλευτεί σε κάποιο νοσοκομείο. Το ρεπορτάζ αναφέρει ακόμα ότι η γυναίκα κατοικεί σε περίχωρο της Καβάλας.

Εκτός ΜΕΘ οι νοσούντες της Αλεξανδρούπολης
Η διοίκηση του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης έχει επιβεβαιώσει τρία κρούσματα του ιού, που νοσηλεύονται άπαντα, αλλά όχι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Και τα τρία κρούσματα αφορούν σε άντρες, ηλικιών από 45 έως 78 ετών ενώ ο ηλικιωμένος έχει και σοβαρό υποκείμενο νόσημα.

Για όλους έχει γίνει η διαδικασία της ιχνηλάτησης και κάποια άτομα έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, αλλά προς το παρόν κανείς εκ των επαφών δεν έχει χαρακτηριστεί ως «κρούσμα».

Το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης πλέον ενημερώνει «επίσημα»
Η εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στην Αλεξανδρούπολη θορύβησε σημαντικά την τοπική κοινωνία αφ’ ενός λόγω της έκτασης που έχει λάβει το θέμα της πανδημίας, αφ’ ετέρου επειδή επρόκειτο για ένα άτομο αρκετά αναγνωρίσιμο στην τοπική κοινωνία.

Παράλληλα, επειδή το θέμα έλαβε μεγάλη έκταση –ειδικά στα social media- η διοίκηση του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης θέσπισε πλέον «επίσημη» ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στο ίδρυμα αναφορικά με τον κορωνοϊό, η οποία μάλιστα θα παρέχεται καθημερινά στις 15.00 μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Στο κείμενο μάλιστα που απέστειλε ο διοικητής του νοσοκομείου Βαγγέλης Ρούφος καταλήγει λέγοντας ότι «στις ιδιαίτερα πρωτόγνωρες και δύσκολες στιγμές που βιώνουμε, ως άτομα και ως κοινωνία, ας επιδείξουμε όλοι μας ατομική ευθύνη, σεβόμενοι τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ) και ας εφαρμόσουμε το ‘ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ’».

Συνεχίζονται οι προσλήψεις στην Υγεία
Εν τω μεταξύ, έχουν ήδη προσληφθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες περισσότερα από 500 άτομα λοιπό επικουρικό προσωπικό (κυρίως νοσηλευτές). Καθημερινά, ο αριθμός των προσληφθέντων στον τομέα της Υγείας θα αυξάνεται.

Κατατέθηκαν 45.076 αιτήσεις σε διάφορες ειδικότητες (νοσηλευτικό προσωπικό, τραυματιοφορείς, πληρώματα ασθενοφόρων-διασώστες, παραϊατρικό προσωπικό, φυσικοθεραπευτές, διοικητικό προσωπικό, μηχανικοί, γενικών καθηκόντων κ.ά.).

Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας έχει δρομολογήσει τη διαδικασία των εγκρίσεων για τις προσλήψεις λοιπού επικουρικού προσωπικού, σύμφωνα με τα αιτήματα των Νοσοκομείων, έχοντας ήδη αποστείλει στις ΥΠΕ πάνω από 1.000 εγκρίσεις προσλήψεων.

Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη καθημερινά και ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν στα Νοσοκομεία, ο αριθμός των εγκρίσεων θα αυξάνεται.

Όσον αφορά στις προσλήψεις επικουρικών ιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων, σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ, έχουν ήδη προσληφθεί πάνω από 100 γιατροί και έχουν αποσταλεί ήδη στις ΥΠΕ οι εγκρίσεις για άλλους 254. Επίσης, καθημερινά, ο αριθμός των εγκρίσεων και των προσληφθέντων θα αυξάνεται.

Πηγή : www.xronos.gr

Διαβάστε επίσης