• 19 Απριλίου 2024,

Τέσσερις ώρες οι πρόεδροι με το Νίκο Παναγιωτόπουλο

 Τέσσερις ώρες οι πρόεδροι με το Νίκο Παναγιωτόπουλο

Σε συνέχεια των συζητήσεων που έγιναν πρόσφατα στην Καβάλα επί των φημών για μεταφορά και φιλοξενία προσφύγων στο αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα, οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Καβάλας απευθύνθηκαν στον Υπουργός κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Τον προσκάλεσαν σε γεύμα.

Η συνάντηση έγινε το απόγευμα και το βράδυ της Κυριακής και όπως λένε όλοι οι πρόεδροι που ήταν παρόντες, διήρκησε τέσσερις περίπου ώρες!

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος περιγράφεται ιδιαίτερα υπομονετικός και αναλυτικός στα λόγια του, άκουσε  ερωτήσεις και απορίες για το θέμα των προσφύγων μεταναστών σε σχέση με το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα. Τέθηκαν και πολλά ακόμη θέματα και προβλήματα. Τα οποία περιέγραψαν οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων.

Απάντησε αναλυτικά σε όλα και έτσι οι πρόεδροι έφυγαν από το ραντεβού και ενημερωμένοι και ικανοποιημένοι.

Η πρωτοβουλία ανήκει στους ίδιους. Μέσω του Δημήτρη Πουρσαϊτίδη απηύθυναν στον κ. Παναγιωτόπουλο πρόσκληση. Το ραντεβού κλείστηκε για τις 8:00 το απόγευμα της Κυριακής σε κατάστημα του Αμυγδαλεώνα.

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τη χρονική διάρκεια της συνάντησης αλλά και το ότι θα ήταν παρόντες σε αυτήν όλοι οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Καβάλας, συμπεριλαμβανομένης και της Φωτεινής Κόγια που προέρχεται από την Δημοτική Κοινότητα της Καβάλας. Το πρώτο και βασικό θέμα είχε σχέση με τους πρόσφυγες μετανάστες.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε κατηγορηματικά αρνητικά, διέψευσε με τον γνωστό τρόπο όλες τις φήμες για πρόσφυγες μετανάστες στο αεροδρόμιο. Ισχυρίστηκε ότι ο χώρος διεκδικείται από την ιδιωτική εταιρεία Egnatia Aviation. Λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το Υπουργείο είναι θετικό να συζητήσει το αίτημα της εταιρίας. Αναφέρθηκε στη συζήτηση ότι η εταιρεία πρέπει να λάβει την μεγάλη απόφαση να επανέλθει στην πρόταση της καθώς στο μεταξύ υλοποίησε επένδυση στο αεροδρόμιο της Κοζάνης.

Ειπώθηκε επίσης ότι η Egnatia Aviation ζητά όλο το παλιό αεροδρόμιο καθώς έχει κατά νου φιλόδοξα σχέδια. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από τη μία δήλωσε ότι οι πρόσφυγες μετανάστες δεν θα υπάρξουν στο αεροδρόμιο από την άλλη είναι αρκετά αισιόδοξος ότι η πρόταση της ιδιωτικής εταιρίας θα επανέλθει πιο συγκεκριμένα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων έθεσαν και άλλα ζητήματα, τα περισσότερα από τα οποία δεν έχουν σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά με θέματα της κεντρικής κυβέρνησης. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υποσχέθηκε να επανέλθει στη συνάντηση με τους προέδρους έχοντας συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματα που αυτοί  έθεσαν.

*Ανάρτηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου για την συμμετοχή του στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Επιμελητηρίου Καβάλας: «Ήταν πραγματικά ένα ωραίο ζεστό συναίσθημα, όταν κλήθηκα να βραβεύσω ανθρώπους με κάποιους από τους οποίους παίζαμε μαζί όταν ήμασταν παιδιά και σήμερα είναι εκπρόσωποι κάποιων από τις παλιές σοβαρές επιχειρήσεις του τοπικού επιχειρείν με αναπτυξιακό αποτύπωμα.

Χρόνια πολλά στο Επιμελητήριο Καβάλας που συμπλήρωσε 100 χρόνια συνεχούς παρουσίας, δράσης και στήριξης της επιχειρηματικότητας στην περιοχή μας.

Συγχαρητήρια στο ΔΣ και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μάρκο Δέμπα για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της εκδήλωσης στην οποία τιμήθηκαν οι παλαιότερες επιχειρήσεις, αλλά και άνθρωποι του επιχειρείν, που εργάσθηκαν για την ανάπτυξη του τόπου μας και πρόσφεραν τα μέγιστα στον Επιμελητηριακό θεσμό.

Διαβάστε επίσης