• 29 Απριλίου 2024,

Θα αργήσει το δημοτικό έργο μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο

 Θα αργήσει το δημοτικό έργο μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο

Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Εγνατίας Οδού ΑΕ που ενέκρινε τη σύμβαση με την Περιφέρεια ΑΜΘ για τις μελέτες και το έργο αποκατάστασης της γέφυρας έκανε την συγκεκριμένη εκκρεμότητα πάλι επίκαιρη. Είχαμε να μάθουμε νέα του θέματος από τον Απρίλιο. Τότε που το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε το έργο της αμφιδρόμησης (μετά τεχνικού έργου) και το Περιφερειακό Συμβούλιο την προαναφερθείσα σύμβαση.

Είναι βέβαιο ότι το βασικό έργο αποκατάστασης της ζημιάς θα αργήσει. Αρκετά χρόνια. Άλλωστε δεν γνωρίζουμε τι θα περιλαμβάνει. Αυτό θα προκύψει από τις μελέτες που θα εκπονηθούν. Τι θα γίνει αλήθεια με την αμφιδρόμηση; Γιατί αργεί η υλοποίηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου; Η αρμόδια αντιδήμαρχος Ευαγγελία Δρακονάκη ισχυρίζεται ότι η πρόταση της είναι σε φάση αδειοδότησης. Η αλήθεια είναι ότι το βασικό πρόβλημα αφορά τη ΔΕΗ, δηλαδή τον τοπικό ΔΕΔΔΗΕ. Πρέπει να κατεδαφιστεί ο τοίχος μπροστά από την αυλή του παλιού νοσοκομείου, να χτιστεί από την αρχή και πιο πίσω ώστε να μεγαλώσει το πλάτος του δρόμου. Ένας στύλος της ΔΕΗ εμποδίζει το έργο, ο στύλος πρέπει να μετακινηθεί. Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα!

Ο στύλος βρίσκεται στην δυτική πλευρά της αυλής, στη γωνία με τα σκαλάκια. Είναι δίκτυο μέσης τάσης που πρέπει να μετακινηθεί. Για το έργο πρέπει ο ΔΕΔΔΗΕ να εκπονήσει μελέτη. Η μελέτη θα δείξει το κόστος του, το οποίο θα επιβαρυνθεί ο Δήμος Καβάλας. Μάλλον θα επιλεγεί η διαδικασία της υπογείωσης του συγκεκριμένου δικτύου.
Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Καβάλας υπολογίζει ότι οι εργασίες στο σημείο, αφού λυθεί η εκκρεμότητα με τη ΔΕΗ, μπορεί να ξεκινήσει σε έναν μήνα. Φαίνεται δύσκολο αφού από πλευράς του ΔΕΔΔΗΕ όλα όσα πρέπει να γίνουν δείχνουν να αρχίζουν μόλις τώρα.

Διαβάστε επίσης