• 25 Απριλίου 2024,

Θα εγκατασταθεί το «ιστορικό» σπιτάκι στην πλατεία;

 Θα εγκατασταθεί το «ιστορικό» σπιτάκι στην πλατεία;

Από τις εκλογές του 2000, ίσως και λίγα χρόνια νωρίτερα, εμφανίζεται σταθερά σε κάθε αναμέτρηση το γνωστό ξύλινο περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Καπνεργάτη. Αρχικά ήταν το περίπτερο του Συνασπισμού. Η σχετική φωτογραφία δείχνει σαφώς νεότερο τον Ηλία Ιωαννίδη να φωτογραφίζεται μπροστά από το σπιτάκι τις παραμονές των εθνικών εκλογών του 2000.

Στο μεσοδιάστημα των εκλογικών αναμετρήσεων το περίπτερο αποθηκεύονταν, τα δε αιτήματα του Συνασπισμού ή του ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά στην πλατεία Καπνεργάτη πάντα γίνονταν δεκτά. Το περίπτερο ωστόσο φαίνεται πως δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση ώστε να χρησιμοποιηθεί άμεσα. Από την άλλη, έχει επέλθει η γνωστή διάσπαση στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι το πιθανότερο είναι το σπιτάκι να παραμείνει στα αζήτητα.

Ο Ηλίας Ιωαννίδης που διατηρεί το περίπτερο στον επαγγελματικό του χώρο δήλωσε με χιούμορ ότι η Λαϊκή Ενότητα το χαρίζει στο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Παραδέχθηκε όμως ότι το περίπτερο είναι πλέον πεπαλαιωμένο και χρήζει γενναίας συντηρήσεως. Μας θυμίζει διάφορες εποχές και καταστάσεις, σημείωσε για την ιστορική διαδρομή του «ιστορικού» περιπτέρου ο κ. Ιωαννίδης που θυμήθηκε ότι στο τέλος της δεκαετίας του ’90 αντί το κόμμα να μισθώνει καταστήματα να χρησιμοποιεί το σπιτάκι που αγόρασε και κατ’ επανάληψη χρησιμοποίησε σε προεκλογικές περιόδους.

*Αργά το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης το σπιτάκι μεταφέρθηκε με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Καπνεργάτη.

 

Διαβάστε επίσης