Θα εμβολιαστεί ποσοστό άνω του 70% των ιδιωτών γιατρών του Νομού Καβάλας

 Θα εμβολιαστεί ποσοστό άνω του 70% των ιδιωτών γιατρών του Νομού Καβάλας

Η αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Δέσποινα Ιατρού είχε μια ευχάριστη πρωτοχρονιά. Ενεπλάκη στη γέννηση του πρώτου μωρού του νέου έτους, διαδικασία που έγινε στην κλινική Ελευθώ.

Στη συνέντευξη της στην Πρωινή μίλησε για την αισιόδοξη αυτή είδηση. Σχολίασε τα rapid τεστ που έγιναν με συμμετοχή του Ιατρικού Συλλόγου στην Ελευθερούπολη. Είδηση είναι ότι δήλωσε για την αυξημένη προθυμία των ιδιωτών γιατρών του Νομού Καβάλας να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Η συνέντευξη

Ερ: Μια όμορφη στιγμή, μια όμορφη Πρωτοχρονιά και για σας με το πρώτο μωρό του 2021. Διαδικασία στην οποία ήσασταν παρούσα.

Απ: Πραγματικά. Η λαχτάρα μας να αφήσουμε το 2020 και τις εμπειρίες του πίσω, βγήκε η μεγάλη μας χαρά με τον ερχομό αυτού του πρώτου μωρού. ‘

Ενα υγιέστατο κοριτσάκι από μια μανούλα που είναι το πρώτο της παιδί, οπότε χαρήκαμε ιδιαίτερα, αφού φυσικά πήγαν όλα καλά και το θεωρήσαμε καλό σημάδι για μια αρχή στο νέο έτος με ελπίδα, με χαρά, με ευτυχία από κάθε παιδάκι. Αυτό δηλώνει και αυτό σημαίνει για τη ζωή μας.

Η γέννα ήρθε στις 10.26  για την ακρίβεια το πρωί της Παρασκευής 1η του μηνός. Όλα πήγαν καλά, δόξα το θεό. Όλα καλά, ξεκίνησαν όμορφα στον τομέα αυτό το δικό μας και γενικότερα στην πόλη μας.

Ερ: Τώρα οι οικογένειες, οι νέοι γονείς και οι γυναίκες που είναι σε ενδιαφέρουσα, έχουν παραπάνω αγωνία φανταζόμαστε λόγω του κορωνοϊού. Έτσι δεν είναι;

Απ: Πράγματι. Ίσως η χαρά μας όπως είπαμε και πριν ήταν ακόμη πιο μεγάλη για το λόγο ότι εμείς βιώνουμε το τελευταίο διάστημα αυτό της πανδημίας μάλλον ιδιαίτερες συνθήκες και στις κλινικές όπου γίνονται οι τοκετοί εκτός από τα ιατρεία μας για το λόγω όπως θα είδατε, απαγορεύεται να μπει δεύτερος συνοδός εκτός του σύζυγο της γυναίκας ο οποίος παρευρίσκεται στο δωμάτιο της και μόνο.

Κανένας άλλος δεν μπορεί να είναι εκτός ή έξω από την αίθουσα τοκετού, ούτε συγγενείς, ούτε φίλοι, ούτε μπορούν να έρθουν, ούτε μπορούν να παραβρεθούν. Ουσιαστικά γίνονται μόνο μεταξύ των γιατρών και της γυναίκας, το οποίο φυσικά προκαλεί έντονη συναισθηματική φόρτιση την οποία συμμεριζόμαστε και εμείς.

Για αυτό προσπαθούμε να βοηθήσουμε και να τις κάνουμε να νιώθουν πολύ πιο βολικά, πιο άνετα, πιο ζεστά. Έτσι λοιπόν δεν μπορείς να μπεις στην κλινική αν δεν έχεις κάνει και τεστ covid, δεν μπορείς να τριγυρνάς στους διαδρόμους της κλινικής, γίνεται ο τοκετός και αμέσως μετά πηγαίνει στο δωμάτιο της απ` όπου δεν ξαναβγαίνει μέχρι να φύγει στο σπίτι.

Ιδιαίτερες συνθήκες που σε τέτοιες στιγμές χαρούμενες που τις προσμένεις μια ζωή σε κάνουν να νιώθεις λίγο πιο άβολα και για αυτό και εμείς προσπαθήσαμε να την κάνουμε να χαρεί όπως και σε κάθε γυναίκα που γεννάει και να την βοηθήσουμε να βιώσει πιο όμορφα και ζεστά.

Ερ: Την τελευταία μέρα του 2020 σας είδαμε εθελοντές εσάς και την πρόεδρο την κ. Αντωνίου, αλλά και πολλούς γιατρούς στην Ελευθερούπολη. Εκεί έγινε  η πρώτη φορά η διαδικασία των rapid test με την τοπική αυτοδιοίκηση και τον ιατρικό σύλλογο.

Δεν υπήρχε ο ΕΟΔΥ χωρίς αυτό να είναι τρομερό.

Απ: Πριν καιρό είχαν γίνει συζητήσεις εκ μέρους του ιατρικού συλλόγου με τους Δήμους του νομού μας, έτσι ώστε να γίνει αυτή η διαδικασία και να βοηθήσουμε με αυτόν τον τρόπο στην ιχνηλάτηση.

Ο Δήμος Παγγαίου κατάφερε μέσω ενός προγράμματος να εξασφαλίσει ένα σημαντικό αριθμό rapid test και έτσι για να γίνουν αυτά χρειάζεται φυσικά   η κύρια εμπλοκή του ιατρού οπότε χρειάστηκε και η συμμετοχή του ιατρικού συλλόγου.

Ήταν πολλοί συνάδελφοι οι οποίοι βοήθησαν και από την Ελευθερούπολη όλοι, στο να γίνουν τα τεστ σε ένα μεγάλο αριθμό. Περίπου έκαναν τα τεστ 180 άτομα, μεγάλος αριθμός, με ασφάλεια και ήταν και παραμονή πρωτοχρονιάς, ψιλοέβρεχε, παρόλα αυτά έγινε ένας μεγάλος αριθμός τεστ. Γενικά φύγαμε ικανοποιημένοι απ` όλη τη διαδικασία και τη συνεργασία.

Ερ: Πως είδατε τον κόσμο; Νομίζουμε ότι και ο κόσμος αντιμετωπίζει διαφορετικά τα rapid test. Έχει συμφιλιωθεί με την ιδέα αυτή;

Απ: Ναι ακριβώς. Αφού μάθανε ότι τα τεστ γίνονται δωρεάν υπό την αιγίδα του Δήμου, ήρθαν συμπλήρωσαν τα στοιχεία τους, κάνανε τα τεστ, φυσικά έχουν εξοικειωθεί με τη διαδικασία αφού γνωρίζουν όλοι πως γίνεται. Έγιναν από μας με τους κατάλληλους τρόπους και προσεκτικά. Σε λίγη ώρα ξέραμε και το αποτέλεσμα.

Ερ: Ο Ιατρικός Σύλλογος είναι εδώ με τα μέλη του, να βοηθήσετε και όποιον άλλο Δήμο θέλει.

Απ: Ο Ιατρικός Σύλλογος είναι παρόντας για όλους όσους ανήκουν στο νομό Καβάλας. Επομένως για οποιοδήποτε Δήμο μπορέσει και εξασφαλίσει τα τεστ και θέλει να ιχνηλατήσει τους πολίτες φυσικά και οι γιατροί του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας βοηθούν και είναι παρόν.

Ερ: Στείλατε ως Ιατρικός Σύλλογος email στους ιδιώτες γιατρούς και τους ρωτήσατε αν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, για να προετοιμάζεστε σιγά- σιγά και εσείς. Μπορείτε να μας πείτε τι ανταπόκριση υπήρχε;

Απ: Αυτό αφορά και τους γιατρούς του δημοσίου, του νοσοκομείου δηλαδή καθώς και τους ιδιώτες. Ο Ιατρικός Σύλλογος έστειλε μια συγκεκριμένη επιστολή όπου θα έπρεπε να συμπληρωθούν τα στοιχεία του  ενδιαφερόμενου ώστε να δούμε το ποσοστό των συναδέλφων που θέλουν να εμβολιαστούν. Από την πλευρά των ιδιωτών είναι πάνω από 70%. Είναι ένα  πολύ μεγάλο ποσοστό.

(φωτογραφία Kavalawebnews)

Διαβάστε επίσης