Θα γίνει τριμερής για τη ΒΦΛ πριν από τα Χριστούγεννα;

 Θα γίνει τριμερής για τη ΒΦΛ πριν από τα Χριστούγεννα;

Το σωματείο των απολυμένων της ΒΦΛ αναμένει τηλεφωνική ενημέρωση από τον κ. Νεφελούδη ώστε να πραγματοποιηθεί την τρέχουσα εβδομάδα και πριν από τα Χριστούγεννα μία ακόμη τριμερής συνάντηση στο υπουργείο εργασίας. Στη συνάντηση θα παραβρίσκονται η εταιρεία, το υπουργείο και το σωματείο στο πλαίσιο μιας ύστατης προσπάθειας να βρεθεί λύση για τη ΒΦΛ.

Όπως δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ο Κώστας Μορφίδης, αυτή η συνάντηση έχει συμφιλιωτικό και συμβιβαστικό χαρακτήρα. Ο κ. Μορφίδης εξήγησε ότι επρόκειτο να γίνει πριν από λίγες ημέρες. Όλα ήταν έτοιμα για τη συνάντηση αλλά ανέκυψε ασθένεια του Ανδρέα Νεφελούδη. Όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του κ. Μορφίδη, η διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη εκ μέρους της κυβέρνησης για την αναζήτηση νέου επενδυτή συνδέεται κι επηρεάζει τον απευθείας διάλογο των εργαζομένων με την εταιρεία.

Αν οι δύο πλευρές συνεννοηθούν, κάτι που είναι πιθανό αφού φημολογείται εδώ και μέρες, μάλλον θα σταματήσει η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να εντοπίσει νέο επενδυτή. Αρκεί οι εταιρείες του κ. Λαυρεντιάδη να τακτοποιήσουν το χρέος τους προς τη ΔΕΠΑ. Η δήλωση του Κώστα Μορφίδη με την οποία εξηγεί τι ακριβώς συμβαίνει στη ΒΦΛ αλλά δεν ανακοινώνεται είναι η εξής: «Θα σταθώ σε αυτά που ειπώθηκαν στο αναπτυξιακό συνέδριο της Κομοτηνής. Για μας πρώτο μέλημα και κυρίαρχο είναι να εφαρμοστούν οι δικαστικές αποφάσεις. Οι οποίες δικαιώνουν τους εργαζόμενους που είναι εκτός. Από εκεί και πέρα πρέπει να λειτουργήσει με σαφείς κανόνες δικαίου η επιχείρηση. Με σαφές πρόγραμμα προστασίας του περιβάλλοντος. Να υπάρξει νέος επενδυτής, ο οποίος θα στηρίξει όλα αυτά. Βεβαίως υπήρξαν εξελίξεις που έχουν σχέση με το εργοστάσιο. Ήταν η αλλαγή της διοίκησης της ΔΕΠΑ, αμέσως μετά το συνέδριο. Εκεί είναι το μεγαλύτερο χρέος της επιχείρησης. Υπήρξαν επαφές μεταξύ των απολυμένων και της διοίκησης του εργοστασίου. Ήταν να ξεκινήσει μια συμφιλιωτική διαδικασία στο Υπουργείο για την εφαρμογή και υλοποίηση των δικαστικών αποφάσεων. Αυτό δεν έγινε εξαιτίας της ασθένειας του Ανδρέα Νεφελούδη, Πιστεύω ότι είναι κάτι που θα γίνει αφού ο κ. Νεφελούδης επανήλθε ή επανέρχεται στα καθήκοντα του. Θα δώσει την πρώτη λύση. Υπάρχουν συζητήσεις για μια συμβιβαστική λύση. Θα εφαρμοστούν οι δικαστικές αποφάσεις. Υπάρχουν, είναι κάτι δεδομένο. Η νέα διοίκηση της ΔΕΠΑ θα πρέπει να λειτουργήσει με βάση τον απλό κανόνα, να φροντίσει να εισπραχθούν τα οφειλόμενα. Είναι κάτι που πρέπει να διασφαλιστεί άμεσα. Είναι ένα χρέος που αυξάνεται. Στις μέρες μας κανείς δεν δικαιούται να παραβλέπει τέτοια ποσά».

Διαβάστε επίσης