Θα κάνει στάση φέτος το καλοκαίρι το τρένο του τουρισμού στην χώρα μας ;

 Θα κάνει στάση φέτος το καλοκαίρι το τρένο του τουρισμού στην χώρα μας ;

Από δύσκολο έως χλωμό το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σύμφωνα με αυτά που προβλέπουν τα διάφορα μοντέλα καιρού.

Η βελτίωση που όλοι περιμένουμε από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας , πλατς!

Μάλλον αυτό το τριήμερο θα πρέπει να κάνουμε τα παγόνια και από εβδομάδα βλέπουμε.

Το θέμα είναι ότι ο άστατος καιρός σίγουρα θα επηρεάσει και τις αφίξεις των Βαλκάνιων τουριστών που είχανε βγάλει πρόγραμμα για εκδρομή τριήμερη σε Καβάλα και Θάσο.

Σίγουρα χτύπημα κάτω από την μέση αποτελεί και το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι εκτός της πράσινης λίστας της Μεγάλης Βρετανίας με ότι αυτό συνεπάγεται και συνεπάγεται χαμένο και ένα μεγάλο μέρος του Ιούλη αν όχι όλο το καλοκαίρι όσο αφορά την παρουσία των Εγγλέζων στην χώρα μας.

Λένε οι Άγγλοι ότι θα μας βάλουν σύντομα σε αυτή την πράσινη λίστα αλλά όταν θα συμβεί αυτό το τρένο του τουρισμού θα έχει περάσει από την χώρα μας χωρίς στάση.
Μπορεί να έχουμε απαλλαγεί ως ένα μεγάλο βαθμό από την πανδημία και λόγω εμβολίων και λόγω εποχής αλλά όπως βλέπεται και εσείς τα περιθώρια βελτίωσης όσο αφορά την τουριστική εικόνα της χώρας μας είναι πολύ μικρά.

Και το γαμώτο είναι και το  γνωρίζουν όλοι  ότι μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι θα ακολουθήσει ένας ακόμα πιο δύσκολος χειμώνας.

Ρηχό καλοκαίρι , στεγνός χειμώνας.

Με ένα Αύγουστο δεν έγινε και τίποτα.

Αρχίζω να πιστεύω  όλους αυτούς που μας λέγανε ότι το φετινό καλοκαίρι από τουριστικής άποψης θα είναι όπως το περσινό και με το ζόρι λίγο καλύτερο.

Αυτό το ζόρι όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και μεγαλύτερο.

 

Σύμφωνα με αυτά που έχουμε δει μέχρι σήμερα στο EURO του 2020 το πρώτο φαβορί για την κούπα είναι η Γαλλία που έχει ομαδάρα.

Με παικταράδες σε όλες τις γραμμές και έναν Εμπαπέ σε δαιμονιώδη φόρμα θα δυσκολέψει όλους τους αντιπάλους του και το κυριότερο δύσκολα θα χάσει.

 

Το χειρότερο με αυτά τα μπουρίνια είναι ότι τα χόρτα θα μας καταπιούνε.

Αυτή η εικόνα αδικεί το έργο του Δήμου και συγκεκριμένα της Υπηρεσίας Καθαριότητας  που έχει περάσει από πολύ νωρίς από διάφορα σημεία της πόλης αλλά με τόσο νερό είναι σα να μην πέρασε ούτε μια φορά.

Τα χορτοκοπτικά πρέπει να πάρουν φωτιά όλο τον Ιούλιο.

 

Μετά την ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών με την οποία συνιστάται να εμβολιάζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca μόνο πολίτες άνω των 60 ετών είναι σίγουρο ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο το ξεχνάμε οριστικά.

Και οι άνω των 60 και οι κάτω των 60.

AstraZeneca ΤΕΛΟΣ !

Και αυτοί που κάνανε την πρώτη δόση με AstraZeneca θα ψάξουν κάτι άλλο για την δεύτερη.

 

Καλή σας ημέρα και καλή συνέχεια.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης