Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε στην Αθλητική Πρωινή ο προπονητής του ΟΚΑΚ, Θανάσης Κωνσταντινίδης, ο οποίος συνεχίζει την παράδοση της οικογένειας με μια εξαιρετική παρουσία στα δρώμενα του κλασσικού αθλητισμού του νομού μας.
Μεγάλο ταλέντο σαν αθλητής και άτυχος αφού εγκατέλειψε νωρίς λόγω τραυματισμού. Παρέμεινε όμως στην οικογένεια του ΟΚΑΚ, εμπλούτισε τις γνώσεις του με σπουδές πάνω στον κλασσικό αθλητισμό και πλέον προσφέρει τις υπηρεσίες του, σαν προπονητής στο αγωνιστικό τμήμα του συλλόγου.
Στη συνέντευξη του αναφέρθηκε στη σεζόν που μας πέρασε για τον ΟΚΑΚ ενώ επίσης τόνισε τους στόχους της επόμενης μέρας τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.
Αναλυτικά η συνέντευξη.
Ερ: Πως ήταν η περσινή χρονιά για τον ΟΚΑΚ; Να κάνουμε την αποτίμηση.
Απ: Η περσινή αγωνιστική χρονιά για τον ΟΚΑΚ ήταν πετυχημένη σε όλα τα επίπεδα. Παραμείναμε ο κορυφαίος σύλλογος στην πόλη μας και κάναμε αισθητή την παρουσία μας σε πανελλαδικό επίπεδο όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.
Ερ: Επιβεβαιώθηκε ότι ο σύλλογος ότι παραμένει ο σύλλογος σε υψηλό επίπεδο;
Απ: Ο σύλλογος παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο! Τρανή απόδειξη; Είμαστε δεύτερος επαρχιακός σύλλογος στην Ελλάδα στο πιο μεγάλο πρωτάθλημα που είναι η κατηγορία Ανδρών – Γυναικών και η Κ23. Μάλιστα στην κατηγορία γυναικών ήμασταν 9η ομάδα σε όλη την Ελλάδα ανάμεσα σε 140 βαθμολογούμενα σωματεία, σα να λέμε Α Εθνική.
Φυσικά αυτό προκύπτει απ’ την ποιοτική δουλειά που γίνεται στις μικρότερες κατηγορίες και στην στήριξη που παρέχει ο σύλλογος στους μεγαλύτερους αθλητές για να συνεχίζουν να αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο.
Ερ: Μίλησε μας για τις διακρίσεις των αθλητών- αθλητριών που ξεχώρισαν σε Πανελλήνιο επίπεδο.
Απ: Σίγουρα την περασμένη χρονιά ξεχώρισε η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου όσον αφορά τις διακρίσεις τις με μετάλλια σε 10.000 μ, ανώμαλο δρόμο και Ημιμαραθώνιο. Εξίσου σημαντική θεωρώ και την 3η θέση της σκυταλοδρομίας 4×100 γυναικών (Μιχαηλίδου – Ιωσηφίδου Σ. – Ζαχαρούδη – Ιωσηφίδου Α.).
Η Σοφία Ιωσηφίδου ήταν 3η στα 60μ εμπόδια και ήταν 4η για 2 μόλις εκατοστά του δευτερολέπτου στα 100 με εμπόδια που είναι εξίσου μεγάλη επιτυχία στην πιο μεγάλη κατηγορία . Φυσικά στις αναπτυξιακές ηλικίες είχαμε μετάλλια και πολύ καλά πλασαρίσματα από τους νέους μας αθλητές.
Ερ: Βγήκαν και κάποια ταλέντα που είχαν αξιοπρόσεκτη παρουσία;
Απ: Ναι στις μικρές κατηγορίες έχουμε παιδιά που ξεχώρισαν και κατακτώντας πανελλήνια μετάλλια αλλά και γενικότερα έχοντας καλή παρουσία όσον αφορά τους προσωπικούς τους στόχους !
Ερ: Ποιοι είναι οι στόχοι του συλλόγου για τη νέα αγωνιστική χρονιά;
Απ: Ο στόχος μας είναι πάντα ένας: ποιοτική δουλειά και βελτίωση στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες, με στόχο να φτάσουν οι νέοι μας αθλητές μέχρι την κατηγορία ανδρών γυναικών να αγωνίζονται και να διακρίνονται στο πιο υψηλό επίπεδο .
Στην κατηγορία ανδρών γυναικών ο στόχος μας είναι να παρέχουμε στους αθλητές μας τις καλύτερες δυνατές υποδομές για να συνεχίζουν αυτό που κάνουν τόσα χρόνια με επιτυχία. Τα μετάλλια και οι διακρίσεις προκύπτουν από τα παραπάνω.
Ερ: Φαίνεται ότι η δουλειά που γίνεται στον ΟΚΑΚ και είναι διαχρονική, αποδίδει καρπούς.
Απ: Η δουλειά που γίνεται στον ΟΚΑΚ εδώ και χρόνια αποδίδει καρπούς και φαίνεται απ’ το γεγονός ότι παραμένουμε ο νούμερο 1 σύλλογος της πόλης μας και σε πολύ υψηλή θέση πανελλαδικά (ακόμη δεν έχει βγει η φετινή κατάταξη).
Το γεγονός ότι οι μεγάλοι μας αθλητές αφήνουν την επαρχία, πάνε στην μεγαλούπολη και ενώ έχουν προτάσεις από μεγάλες ομάδες μένουν και αγωνίζονται για τον ΟΚΑΚ, δείχνει τη δουλειά και τη φιλοσοφία του συλλόγου μας.
Επίσης συνεργαζόμαστε με κάποιους απ τους κορυφαίους προπονητές στην Ελλάδα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα για να προπονούν τους αθλητές μας. Αυτό δείχνει ότι το σωματείο έχει ένα αξιοπρεπές εκτόπισμα σε πανελλαδικό επίπεδο.
Ερ: Πως είναι εν έτη 2022, ο επαρχιακός κλασσικός αθλητισμός;
Απ: Ο επαρχιακός κλασικός αθλητισμός, δυστυχώς, είναι ανύπαρκτος αν δεν υπάρχει αγάπη, μεράκι και πολλές θυσίες από τους αθλητές, γονείς, παράγοντες, προπονητές και χορηγούς. Δε χρηματοδοτείται από την ομοσπονδία σε βαθμό που συμβαίνει σε αλλά πιο δημοφιλή αθλήματα.
Οι υποδομές είναι «φτωχές» συγκριτικά με αυτές που υπάρχουν στην πρωτεύουσα. Οι αθλητές προπονούνται σε αντίξοες συνθήκες όλο το χειμώνα χωρίς κλειστό γυμναστήριο που να μπορεί να υποστηρίξει προπόνηση υψηλού πρωταθλητισμού.
Πρέπει να βελτιωθούν οι υποδομές στα στάδια, οι κλειστοί χώροι εκγύμνασης. Ακόμη και ο ελαστικός τάπητας στο στάδιο της Καβάλας είναι πλέον ακατάλληλος για την προετοιμασία των αθλητών ενέχει κίνδυνο τραυματισμών.
Να είναι καλά οι χορηγοί μας που μας στηρίζουν και μπορούμε και εξοπλιζόμαστε σαν σύλλογος και να παρέχουμε στους αθλητές μας ότι καλύτερο μπορούμε. Το πρώτο που πρέπει να βελτιωθεί, είναι η θέληση των αρμοδίων για βελτίωση. Οι γονείς των παιδιών είναι ουσιαστικά οι χορηγοί τους.
Το μπράβο και το ευχαριστώ είναι λίγο. Εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε εμάς για την εκγύμναση και την διαπαιδαγώγηση τους σε μεγάλο ποσοστό για να φτάσει ένας αθλητής ψηλά πρέπει να έχει συνοδοιπόρο του μια υποστηρικτική οικογένεια ειδικά στις αναπτυξιακές κατηγορίες.
Ερ: Ποιες είναι οι προσωπικές φιλοδοξίες του Θανάση Κωνσταντινίδη;
Απ: Προσωπικά όντας προπονητής στον κορυφαίο σύλλογο, δεν έχω καμία φιλοδοξία. Έχω μόνο στόχο να γίνω καλύτερος στην επιστήμη που υπηρετώ έτσι ώστε να μπορέσω να δώσω στους αθλητές μου τα εφόδια να πιάσουν την πιο ψηλή κορυφή που μπορούν ο καθένας τους προσωπικά.
Έτσι θα ανεβεί και ο σύλλογος μας ακόμη ψηλότερα. Είναι χρέος μου να βελτιωθώ, για να μπορώ να βελτιώσω.