• 16 Απριλίου 2024,

Θανάσης Στουπίδης: «Συγχαρητήρια σε Ένωση και Πάνθηρες, εξαιρετική η πορεία του ΓΣΕ»

 Θανάσης Στουπίδης: «Συγχαρητήρια σε Ένωση και Πάνθηρες, εξαιρετική η πορεία του ΓΣΕ»

Την αποτίμηση της χρονιάς για τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΑΜΘ έκανε με την ιδιότητα του σαν αντιπρόεδρος της διοργανώτριας ο Θανάσης Στουπίδης.

Αναφέρθηκε επίσης στην πορεία του ΓΣΕ στην Α2. Συνεχάρη παράλληλα την Ένωση και τους Πάνθηρες για τους ανόδους που είχαν. Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Η πανδημία χτύπησε και τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Ποια είναι η αποτίμηση σου για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε;

Απάντηση: Τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ είχαν πολύ ενδιαφέρον σε πολλές κατηγορίες. Στο ανδρικό ήταν αμφίρροπα κυρίως στον έναν τον όμιλο αφού στον άλλον ξεχώρισε ο ΚΑΟΔ. Ο όμιλος της Θράκης που συμμετείχε η Αγία Βαρβάρα ήταν πολύ δυνατός. Ο Αρίωνας τελικά  κατάφερε στην ισοβαθμία με την Κομοτηνή να εξασφαλίσει την άνοδο ενώ λίγο πριν σταματήσει το πρωτάθλημα κέρδισε την Αγία Βαρβάρα στην παράταση.

Θα συνεχιστούν τον Ιούνιο μόνο τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα αφού πρέπει να γίνουν λόγω της συμμετοχής πολλών παιδιών στις Πανελλήνιες εξετάσεις . Η μοριοδότηση είναι ο βασικός λόγος  που θα γίνουν αυτά τα πρωταθλήματα, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του υπουργού.

Θα κάνουμε μια συνάντηση σαν διοίκηση.  στις αρχές Ιουνίου για να δούμε όλα τα διαδικαστικά θέματα.

Ακόμη πρέπει να τονίσουμε ότι τελικά οι Πάνθηρες θα συμμετέχουν στην Α2 μετά την κατάληψη της πρώτης θέσης στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και από τη στιγμή που γίνεται αναδιάρθρωση. Με την ευκαιρία θέλω να συγχαρώ τους Πάνθηρες για την επιτυχία τους. Η άνοδος των Πανθήρων σε Εθνική κατηγορία είναι πολύ καλό γεγονός για το Καβαλιώτικο γυναικείο μπάσκετ.

Ερώτηση: Πόσο θα επηρεάσει η πανδημία τα οικονομικά της ΕΚΑΣΑΜΑΘ τη νέα περίοδο;

Απάντηση: Σίγουρα για όλες τις ομάδες είναι ένα μεγάλο μείον. Θα επηρεαστούν σίγουρα οι ομάδες και βέβαια με τους χορηγούς θα είναι διαφορετικά τα πράγματα απ` ότι ήταν πέρσι.  Δεν ξέρουμε πως θα λειτουργήσουν οι Ακαδημίες, με τι μέτρο. Κατά πόσο θα μπορούν να πάρουν σχολικούς χώρους από τους Δήμους.

Είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Επίσης πολύ πιθανόν να ξεκινήσουνε τα πρωταθλήματα κεκλεισμένων των θυρών η με παρουσία 50-60 ατόμων. Δεν ξέρουμε πρέπει να περιμένουμε.

Ερώτηση: Οι Καβαλιώτικες ομάδες είχαν μια αναμενόμενη πορεία στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ;

Απάντηση: Αν μιλήσουμε σε τοπικό επίπεδο, ο Αστέρας από την αρχή είχε θεωρηθεί ότι στον όμιλο του θα ήταν μια από τις ομάδες που θα έπαιζαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ηταν τρίτος, έχασε κάποια παιχνίδια στο τέλος. Η Αγία Βαρβάρα έκανε μια πολύ καλή πορεία στον άλλον όμιλο και τερμάτισε στην Τρίτη θέση. Για μας που ήμασταν μέσα στην ομάδα δεν ήταν έκπληξη η πορεία. Ξέραμε τις δυνατότητες της ομάδας ενώ επίσης ξέραμε ότι υπήρχαν πολλές καλές ομάδες στον όμιλο.

Ορισμένα παιχνίδια χάσαμε στον πόντο άλλα κερδίσαμε.

Οι παραπάνω θέσεις ήταν δύσκολες.  Ο Αρίωνας και  η ΑΕ Κομοτηνής είχαν ξεχωρίσει.  Πιστεύω ότι η 3η θέση είναι πολύ καλή για την Αγία Βαρβάρα. Αν παίζαμε μπαράζ ίσως είχαμε κάποια τύχη. Ο ΑΟΚ τερμάτισε στη μέση της βαθμολογίας ενώ πιο ψηλά ήταν ο Ηρακλής.

Συμμετείχαν σε έναν όμιλο όπου κάποιες ομάδες κατεβαίνανε να παίξουν με μικρά παιδιά.

Επίσης το Δοξάτο είχε μεγάλους σε ηλικία παίκτες.  Ήταν ένας πιο εύκολος όμιλος.

Ερώτηση: Μετά τις εξελίξεις ο νομός μας θα έχει δυο ομάδες στην Α2 κατηγορία. Είναι κάτι καλό;

Απάντηση: Πρέπει να συγχαρώ πρώτα απ` όλα την Ένωση για την άνοδο της μετά από πολύ καλή πορεία αν και δεν είχε μεγάλο μπάτζετ. Επίσης είχε σοβαρούς τραυματισμούς που ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα.  Συγχαρητήρια στον προπονητή, στη διοίκηση και στους παίκτες της Ένωσης.

Είναι θετικό το ότι έχουμε δυο ομάδες στην Α2. Δεν γνωρίζουμε τώρα τα οικονομικά δεδομένα που θα ισχύσουν.

Θα είναι δύσκολο με 18 ομάδες σ` έναν όμιλο γιατί θα υπάρχουν πολλά ταξίδια, πολλά έξοδα. Σε όλες τις ομάδες τα προβλήματα θα είναι αρκετά. Δεν ξέρουμε πως θα πορευθούν οι ομάδες. Μερικές μπορεί να μην δηλώσουν συμμετοχή.

Η παρουσία του ΓΣΕ στην Α2 ήταν πολύ θετική. Είχα την τύχη να δω πολλά παιχνίδια στην Ελευθερούπολη με την ιδιότητα του κομισάριου. Είχε πολύ δυνατή έδρα και στην πορεία σταθεροποιήθηκε σε υψηλές θέσεις ενώ θα μπορούσε στην αρχή να αποφύγει κάποιες ήττες. Έχασε εκτός έδρας κάποια ματς στον πόντο όπως με τον Ολυμπιακό. Μπορούσε να είναι ο ΓΣΕ ακόμη πιο ψηλά. Αξίζουν συγχαρητήρια όλοι οι άνθρωποι του ΓΣΕ για την προσπάθεια που έκαναν.

Αυτή η ομάδα ξεκίνησε από το τοπικό και έκανε μια αξιόλογη πορεία για να φτάσει στην Α2.

Ερώτηση: Ποιο είναι το μέλλον του Καβαλιώτικου μπάσκετ μετά την πανδημία;

Απάντηση: Το μπάσκετ θα συνεχίσει να υπάρχει. Απλά πρέπει να δούμε τι δεδομένα θα υπάρχουν μετά την πανδημία.

Πρέπει να δούμε με ποια δεδομένα θα πορευθούμε.

Ερώτηση: Ειδικά για την Αγία Βαρβάρα τι μπορούμε να πούμε;

Απάντηση: Η Αγία Βαρβάρα θα συνεχίσει με το ίδιο μοτίβο που ήταν και πέρσι.   Στο εφηβικό φτάσαμε στην τελική φάση παρότι ήταν ένα καινούριο τμήμα. Παίξαμε δυο παιχνίδια τα οποία τα χάσαμε με πολύ καλή παρουσία.

Θα συνεχίσουμε το ίδιο, πάλι θα κατεβάσουμε παιδικό και εφηβικό τμήμα. Θα έχουμε μια χρονιά ανάλογη της σεζόν που πέρασε. Θα μείνει ο ίδιος προπονητής.

Ο Χρήστος Μυτικόπουλος έκανε μια πολύ καλή δουλειά τα δυο τελευταία χρόνια, όταν ανέλαβε την ομάδα σαν πρώτος προπονητής. Ήρθε στην Αγία Βαρβάρα σαν παίκτης το 2007, έφυγε για όχι αγωνιστικούς λόγους όταν η ομάδα ανέβηκε στη Γ` Εθνική και επέστρεψε τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε επίσης