• 16 Μαΐου 2024,

The Revenant …

 The Revenant …

Προχθές θυμηθήκαμε απο το NOVA την ταινία που χάρισε (επιτέλους) στον Ντι Κάμπριο το ένα και μοναδικό όσκαρ ερμηνείας πρώτου ανδρικού ρόλου στην καριέρα του μέχρι σήμερα.

“Η επιστροφή” έπαιξε την Κυριακή το βράδυ και θυμαθήκαμε τον πρωταγωνιστή στην συγκεκριμένη ταινία να καταπίνει τσεκούρια να χέζει βουνοπλαγιές να καταπίνει χιονοστιβάδες και να κοιμάται σε κουφάρια αλόγων.

Και τι δεν κάνει ο Ντι Κάμπριο στην συγκεκριμένη ταινία.

Αφού έχει επιζήσει απο την επίθεση μια αρκούδας που τον έχει στην κυριολεξία ξεσκίσει εν’ συνεχεία βρίσκει το κουράγιο και την δύναμη οχι μόνο να επανέλθει και να επιστρέψει που είναι και ο τίτλος της ταινίας αλλά να πάρει και εκδίκηση.

Η εκδίκηση είναι αυτή που τον κρατάει στην ζωή και τον βοηθάει να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και να σταθεί και πάλι στα πόδια παλεύοντας στην κυριολεξία με τα θηρία της φύσης.

Και επειδή η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα αμφιβάλλω αν ο πραγματικός εμπνευστής της ταινίας πέρασε τόσο σκληρές δοκιμασίες όσες ο Ντι Κάμπριο στην συγκεκριμένη ταινία.

Υπάρχει στην μεγάλη οθόνη και το στοιχείο της υπερβολής που την κάνει πιο εντυπωσιακή.

Χωρίς παραμύθιασμα δεν υπάρχει ΟΣΚΑΡ.

Υπήρχανε και άλλες ταινίες όπου ο Ντι Κάμπριο ήταν υποψήφιος για ΟΣΚΑΡ αλλα του το δώσανε για την συγκεκριμένη που καταπίνει βαριοπούλες και κλάνει πρόκες !

Πάντως η ταινία για να ξεχαστείς ένα διωράκι πριν κοιμηθείς είναι οτι πρέπει.

Σε προετοιμάζει και είσαι έτοιμος για την αγκαλιά του Μορφέα.

Απλά κοιμάσαι και αντί να βλέπεις προβατάκια βλέπεις αλογάκια !

Τελικά ο Τσίπρας είναι μεγάλος μάγκας αφού κατάφερε και μετέφερε την μονομαχία των αρχηγών των κομμάτων στο γήπεδο της διαπλοκής όπου εκ των πραγμάτων η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει πλεονέκτημα αφού κυβερνά την χώρα μόνο μερικούς μήνες ενώ Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ την έχουν κυβερνήσει δεκαετίες ολόκληρες και καταλαβαίνετε οτι το μερίδιο της διαπλοκής που τους αναλογεί είναι πολύ μεγαλύτερο απο αυτό του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα αρχίζει και μαθαίνει τα κόλπα και να μπαίνει στο νόημα.

Μου φαίνεται οτι ο Τσίπρας και τον Κυριάκο και την Φώφη τους έχει για πρωϊνό και τους παίζει όπως θέλει σε ένα τέτοιο γήπεδο.

Αντί να μιλάμε για το 3ο πρόγραμμα και τους πληστειριασμούς μιλάμε για την διαπλοκή.

Αν αυτό δεν είναι ικανότητα τι είναι ;

Τώρα όσο αφορά το Eurοgroup που συνεδρίασε προχθές Δευτέρα για άλλη μια φορά έγινε αυτό που ήθελε ο Σόϊμπλε και έτσι αποφασίστηκε να εκταμιευτεί μέρος της δόσης που μας χρωστάγανε και τα υπόλοιπα να τα πάρουμε τέλη του μήνα αφού πρώτα το κράτος πληρώσει στους ιδιώτες και στις επιχειρήσεις αυτά που χρωστάει.

Για πρώτη φορά ο Σόϊμπλε παίρνει μια απόφαση που ευννοεί τους έλληνες φορολογούμενους πολίτες αλλά και τις επιχειρήσεις που εδώ και χρόνια έχουν να παίρνουν απο το ελληνικό κράτος που ξέρει μόνο να εισπράττει και οχι να πληρώνει αυτά που χρωστάει.

Ας ευχηθούμε οτι η το κράτος θα πληρώσει αυτά που χρωστάει σε ιδιώτες και έτσι θα έχει το δικαίωμα προς τα τέλη του μήνα να πάει και να διεκδικήσει και τα υπόλοιπα λεφτά της δόσης.

Πάντως το κλίμα στην συνεδρίαση ήταν πολύ καλό και οι περισσότεροι κάνανε αστειάκια με τον Τσακαλώτο ενώ κανείς δεν είπε το παραμικρό για τις υποχρεώσεις των δανειστών όσο αφορά την μείωση του χρέους που πρέπει να έχει αποφασιστεί μέχρι και τέλος του έτους.

Οσο δεν θίγεται αυτό το θέμα το κλίμα είναι εύφορο.

Δεν ξέρω τι θα γίνει στις Βρυξέλες απο τον άλλη μήνα που η κυβέρνηση θα ξυπνάει και θα κοιμάται με αυτό το δίκαιο αίτημα της μείωσης του χρέους.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός τα επόμενα 24ωρα θα είναι καλός και θα έχει μια σχετική και Φθινοπωρινή αστάθεια χωρίς όμως μεγάλες μεταβολές της θεμροκρασίας.

Φαίνεται οτι αφήνουμε πίσω μας τις βροχές και τις καταιγίδες και θα τελειώσουμε την εβδομάδα με νορμάλ συνθήκες.

Καλή σας ημέρα και καλό ξεκίνημα.

Καλό κουράγιο και ευχόμαστε να βγείτε νικητές στις περισσότερες μάχες που θα δώσετε και σήμερα.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης