Θεανώ Φωτίου: «Το κοινωνικό κράτος δύο χρόνια υποφέρει»

 Θεανώ Φωτίου: «Το κοινωνικό κράτος δύο χρόνια υποφέρει»

Μετά από μια μικρή περιπέτεια και καθυστέρηση λόγω ομίχλης στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, η κ. Θεανώ Φωτίου ήρθε στην Καβάλα το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής.

Ακολούθησε το πρόγραμμα των συναντήσεων της και το απόγευμα μίλησε σε εκδήλωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Η κ. Φωτίου μίλησε στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση της με τον κ. Δήμαρχο. Αμέσως επικεντρώθηκε στο κοινωνικό κράτος. Σε αυτά που το κράτος οφείλει να κάνει για τους πολίτες και δεν κάνει.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Το κοινωνικό κράτος δύο χρόνια τώρα , με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, υποφέρει. Αυτό διαπιστώνεται στην υγεία, την παιδεία και την πρόνοια. Η κυβέρνηση παντού προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις. Μαθητές στοιβάζονται στις τάξεις. Έγιναν συμπτύξεις σε 1.000 τμήματα σε όλη την Ελλάδα. Με πολλά παιδιά σε μια αίθουσα πέφτει και το επίπεδο της εκπαίδευσης. Η χώρα μας ταυτόχρονα απέτυχε και στους εμβολιασμούς.

Είναι απαραίτητες οι επιπλέον προσλήψεις σε υγεία, σχολεία, πρόνοια. Αλλιώς ο πολίτης πληρώνει από την τσέπη του. Δεν υλοποιούνται ακόμη και τα σχολικά γεύματα μιας και ο διαγωνισμός που έκανε η κυβέρνηση δεν εγκρίθηκε από το ελεγκτικό συμβούλιο. Χρειάζονται περισσότερα voucher για περισσότερα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς».

Την πρώην Υπουργό κατά τις επισκέψεις της συνόδευαν η Τάνια Ελευθεριάδου, οι πρώην βουλευτές Μορφίδης-Εμμανουηλίδης και άλλα τοπικά στελέχη. Το απόγευμα της Παρασκευής στην εκδήλωση εκτός από την κ. Φωτίου μίλησαν και οι Ελευθεριάδου-Παναγιωτίδου (φωτογραφία).

Διαβάστε επίσης