Θεατρική παράσταση “ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ” από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελευθερούπολης

 Θεατρική παράσταση “ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ” από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελευθερούπολης

Στις 22 και 23 Απριλίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης χάρισε στο κοινό την Θεατρική Παράσταση της Εφηβικής Θεατρικής Ομάδας ‘’ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ‘’.

Η παράσταση δόθηκε στο αμφιθέατρο ‘’ ΦΡΙΞΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ‘’ του δήμου Παγγαίου. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν πέρα από κάθε πρόβλεψη. Ήταν αθρόα και μαζική και για αυτό το ευχαριστούμε. Ήταν μία παράσταση καλά δομημένη με άριστη απόδοση των ρόλων με κίνηση και έκφραση.

Οι έφηβοι υπερέβησαν τους εαυτούς τους και ικανοποίησαν απόλυτα το κοινό που παρακολούθησε την παράσταση γεγονός που φάνηκε στο τέλος του έργου όπου όλοι, ακόμα και όρθιοι, κατά την αποχώρησή τους συνέχιζαν να δίνουν συγχαρητήρια στα παιδιά και να τα χειροκροτούν μέχρι την έξοδό τους από το αμφιθέατρο.

Σας παραθέτουμε την ομιλία του προέδρου του  Πολιτιστικού Συλλόγου πρίν την έναρξη της θεατρικής παράστασης:

«Καλησπέρα σας καλώς ήρθατε. Χρόνια πολλά. Χριστός Ανέστη. Το φώς του Αναστάντα Θεού  και Λόγου να φωτίζει τις καρδιές μας. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης σας καλωσορίζει στο Αμφιθέατρο ‘’Φρίξος Παπαχρηστίδης ‘’

Στον Πολιτιστικό Σύλλογο  μας καλλιεργούμε στους νέους μας, αυτούς που σε λίγα χρόνια θα παίρνουν αποφάσεις για μας και την πατρίδα μας, αισθήματα αγνά, καλλιτεχνικά, αγωγή ψυχής. Οι έφηβοί μας έμαθαν να συνυπάρχουν μέσα σε μία ομάδα και να ακολουθούν τους κανόνες της.

Να σέβονται τα μέλη της και να βρίσκουν τρόπους να επικοινωνούν μεταξύ τους σεμνά, με συστολή και αξιοπρέπεια. Διδάχθηκαν πειθαρχία και ενισχύθηκε η συγκέντρωση και η ποιότητα της προσοχής τους.

Διδάχθηκαν βιωματικά την υγιή κοινωνικότητα την ευγένεια, την λεπτότητα, την καλοσύνη, να βάζουν προτεραιότητα τις υποχρεώσεις, το καθήκον, την ευθύνη και μετά τα δικαιώματα. Τους απομακρύνουμε από τη ψυχολογία του όχλου, όπου απουσιάζει η λογική, η σύνεση, και τα ηνία των αποφάσεων και των ενεργειών κρατούν καλά τα ένστικτα και οι άλογες ορμές.

Η Θεατρική Παράσταση που ανεβάζει σήμερα η Εφηβική Θεατρική Ομάδα ‘’ ΠΑΡΕνΘΕΣΗ΄΄ είναι το ΄΄΄Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας ‘’  του William Shakespear που είναι ένα έργο με χιούμορ, έξυπνα πειράγματα, χαρούμενα ευτράπελα, και απροσδόκητες καταστάσεις, θα χαρείτε τους εφήβους μας, τα παιδιά σας, νέους ανθρώπους που γεμίζουν τη σκηνή με όλη τους την ψυχή, με τη δροσιά της ηλικίας τους, με το ταλέντο τους, τον ενθουσιασμό και τη ζωντάνια τους, με κομψή εμφάνιση και τσαχπινιά».

Θεωρώ καθήκον μου να ευχαριστήσω αυτούς που άοκνα εργάστηκαν για την παράστασή αυτή:

  • Τη Βάγια Παπαποστόλου για τη σκηνοθεσία και τη διδασκαλία του έργου.
  • Τη Θάλεια Αβραμίδου που είχε στην ευθύνη της το ενδυματολογικό και το φροντιστήριο.
  • Την Κατερίνα Βασιλείου για τα χορευτικά και την κινησιολογία.
  • Τον Βασίλη Κάτσικα και τον Βέργο Πάκο για τα φώτα και τον ήχο.
  • Την Λία Καραμανλή για τα σκηνικά και
  • Τις Κρυσταλλία Κωνσταντάρα και Σοφία Γούναρη για το μακιγιάζ.
  • Και πρωτίστως να ευχαριστήσω εσάς τους γονείς που μας εμπιστεύεστε τα παιδιά σας.

Την παράσταση παρακολούθησαν ο δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης τον οποίο και ευχαριστούμε για την παραχώρηση του αμφιθαάτρου. Ο πρόεδρος του Δ. Σ. του δήμου κ. Χρήστος Μποσμπότης και η αντιδήμαρχος πολιτισμού του δήμου κ. Ζωή Απαζίδου.

Τους ευχαριστώ όλους για την παρουσία τους αλλά και γιατί πάντα έχουμε πρόθημα την συμπαράστασή τους σε θέματα του Συλλόγου. Επίσης την παράσταση παρακολούθησαν οι υποψήφιου βουλευτές κ. Αναστασία Μιρλή και ο κ. Δημήτρης Εμμανουηλίδης και ο περιφεριακός σύμβουλος Δημήτρης Λυμπεράκης.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης