• 20 Απριλίου 2024,

Θέατρο και όχι μόνο στο ιστορικό Καρνάγιο

 Θέατρο και όχι μόνο στο ιστορικό Καρνάγιο

Σήμερα και αύριο το βράδυ σε μια από τις αποθήκες του Καρνάγιου υπάρχει κάτι διαφορετικό. Μια θεατρική παράσταση, ενταγμένη μάλιστα στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Φιλίππων. Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι το θέμα της παράστασης, σχετικό με την παρουσία στην πόλη (επί σειρά δεκαετιών) Αιγύπτιων αλιεργατών.

Με αυτόν τον τρόπο η ιστορική για την Καβάλα περιοχή του Καρνάγιου ξαναγίνεται επίκαιρη. Κάπου εκεί ετοιμάζεται τουριστική επένδυση. Λέγεται ότι ο επενδυτής καλοβλέπει την παραλία του Καρνάγιου. Η οποία ανήκει στον ΟΛΚ με γνωστή προοπτική παραχώρησης της στον Δήμο Καβάλας.

Στο Καρνάγιο αυτό το διάστημα γίνονται κι άλλα. Ο Δήμος Καβάλας ασχολείται με τις διπλανές (στο Καρνάγιο) αποθήκες, οι οποίες είναι δικές του. Επί χρόνια αναξιοποίητες. Δεν είναι τα μεγαλύτερα κτίσματα του κόσμου… Μπορούν ωστόσο να καθαριστούν και να αξιοποιηθούν. Η πρώτη παρέμβαση καθαριότητας έγινε με αφορμή την θεατρική παράσταση. Στην πρώτη (από την πλευρά της θάλασσας) αποθήκη. Μπήκαν φώτα, μικρές καρέκλες (για να χωρούν όσο το δυνατόν περισσότερες). Όλα είναι έτοιμα για το σημερινό και αυριανό θέατρο.

Στο μεταξύ στο αυτό καθεαυτό Καρνάγιο η ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα συνεχίζεται κανονικά. Ασταμάτητα. Χθες παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων έγινε η διάλυση δύο παλαιών αλιευτικών σκαφών. Διαδικασία που παρουσίασε ενδιαφέρον μιας και για χάρη της η μπουλντόζα έκανε το … μπάνιο της στη θάλασσα.

Όπως πολλοί κατά καιρούς ισχυρίζονται, η περιοχή του Καρνάγιου είναι ένας θησαυρός για την πόλη. Είναι η ιστορία της. Το παρελθόν και το μέλλον της. Όλη αυτή η κινητικότητα ελπίζουμε να είναι για οριστικό καλό. Ευχόμαστε να μην είναι κάτι προσωρινό. Ότι κι αν περιλαμβάνει.

Διαβάστε επίσης