Θέμα χρόνου ο εντοπισμός του ατόμου που έριξε μπογιά στο μνημείο των Καβαλιωτών Εβραίων

 Θέμα χρόνου ο εντοπισμός του ατόμου που έριξε μπογιά στο μνημείο των Καβαλιωτών Εβραίων

Απογευματινές ώρες της Τετάρτης κι ενώ εκείνη την ώρα έβρεχε, αγνώστων στοιχείων άτομο (ένα άτομο) προσέγγισε το μνημείο των Καβαλιωτών Εβραίων στην οδό Ερυθρού Σταυρού.

Έριξε πάνω σε αυτό μικρή όπως αποδείχθηκε ποσότητα μπογιάς. Λερώνοντας το. Η πράξη του φυσικά και έχει σχέση με τα γεγονότα και τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Το μνημείο από την άλλη πλευρά αφορά κάτι ειδικότερο.

Ένα ιστορικό και δυσάρεστο γεγονός, το οποίο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το σήμερα. Ακόμη κι αν ότι έγινε έγινε συμβολικά, ο συγκεκριμένος συμβολισμός φαίνεται να είναι άστοχος. Υπερβολικός.

Αμέσως μετά το περιστατικό η Αστυνομία άρχισε να αναζητά το άτομο. Συγκεντρώνει υλικό από κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή. Χθες το μεσημέρι άπαντες εκτιμούσαν ότι ήταν θέμα χρόνου να βρεθούν τα στοιχεία του και να συλληφθεί.

Η υπηρεσία Καθαριότητας αμέσως κλήθηκε στο σημείο και καθάρισε- εύκολα όπως αποδείχθηκε- το μνημείο. Επίσης χθες δόθηκε εντολή 24ωρης φύλαξης του μνημείου. Λέγεται μάλιστα ότι το περιστατικό στην Καβάλα έγινε αφορμή ίδιας αντίδρασης σε όλα τα παρόμοια μνημεία στη Βόρεια Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης