• 23 Απριλίου 2024,

Θέμα λίγων ημερών οι νέοι πρόσφυγες στο «Ασημακοπούλου»- Έγινε σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΥΑΚ (φωτογραφίες)

 Θέμα λίγων ημερών οι νέοι πρόσφυγες στο «Ασημακοπούλου»- Έγινε σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΥΑΚ (φωτογραφίες)

Συνεργείο της ΔΕΥΑΚ εργάστηκε το πρωί χθες στο πρώην στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» συνδέοντας τους ανακαινισμένους χώρους και κτίρια (πρώην στρατώνες) με το δίκτυο της ύδρευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες η σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο είναι εξασφαλισμένη από την εργολαβία.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη οι ανακαινισμένες εγκαταστάσεις είναι ακόμη πιο έτοιμες για να δεχθούν και να φιλοξενήσουν πρόσφυγες. Η εντύπωση που δίδεται είναι ότι η άφιξη των προσφύγων είναι θέμα των επόμενων ημερών. Ίσως του προσεχούς Σαββατοκύριακου. Αν οι παλαιότερες πληροφορίες είναι αληθινές τότε αρχικά θα αφιχθούν 200 πρόσφυγες (επιπλέον αυτών που ήδη υπάρχουν στο πρώην στρατόπεδο) και στη συνέχεια ακόμη 150. Συνολικά 350. Η πιο πρόσφατη ανεπίσημη ενημέρωση ανέφερε ότι οι πρόσφυγες που είναι ήδη στη δομή είναι λιγότεροι από 450.

Στον περιβάλλοντα των κτιρίων χώρο υπάρχουν ακόμη και σήμερα οικοδομικά υλικά και μηχανήματα έργων. Τα έπιπλα έχουν μεταφερθεί και βρίσκονται πακεταρισμένα μέσα στα κτίρια. Το μικρό κτίριο δίπλα ακριβώς στο παλαιό στρατοδικείο θα είναι το διοικητήριο, έξω από αυτό υπάρχει πινακίδα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Και αυτό το κτίριο διαθέτει έπιπλα, τα οποία είναι επίσης πακεταρισμένα. Κτίρια που δεν χρησιμοποιούνται και δεν ανακαινίστηκαν είναι περιφραγμένα με λαμαρίνες για να μην υπάρχει πρόσβαση σε αυτά. Ένας από τους εργάτες της ΔΕΥΑΚ που δούλεψαν χθες για τη σύνδεση της ύδρευσης τόνιζε ότι αντιλήφθηκε μεγάλη βιασύνη από πλευράς των υπευθύνων του έργου.

Στο μεταξύ το σχέδιο της Κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση των νησιών είναι σε εξέλιξη αν και οι Δήμοι που θα δεχθούν πρόσφυγες, ο ένας μετά τον άλλον, ανακοινώνουν ότι δεν τους θέλουν. Αυτό μάλιστα ισχύει και για δήμους που πρώτη φορά ετοιμάζονται να υποδεχθούν (σε πρώην στρατόπεδα της περιοχής τους) πρόσφυγες.

Διαβάστε επίσης