• 25 Απριλίου 2024,

Θερμή υποδοχή στην παράσταση «Θεσμοφοριάζουσες»

 Θερμή υποδοχή στην παράσταση «Θεσμοφοριάζουσες»

Με ιδιαίτερα θερμό τρόπο ο δήμος Καβάλας, το ΔΗΠΕΘΕ και το Φεστιβάλ Φιλίππων υποδέχθηκαν το μεσημέρι στο δημαρχείο τους συντελεστές της παράστασης «Θεσμοφοριάζουσες», που παρουσιάζεται σήμερα και αύριο βράδυ στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Θοδωρής Γκόνης, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κορίνα Χιώτη Πρασσά. Κοντά τους βρισκόταν ο σκηνοθέτης της παράστασης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης καθώς και ο γνωστός από το θέατρο και την τηλεόραση ηθοποιός Μάκης Παπαδημητρίου.

Άριστο κλίμα επικράτησε στη διάρκεια της συνεντεύξεως, ακούστηκαν θετικότατα σχόλια από τους Καβαλιώτες για τους συντελεστές της παράστασης και το αντίστροφο. Παίρνοντας το λόγο η δήμαρχος Καβάλας τόνισε: «Είμαι περήφανη και χαρούμενη που έχουμε μαζί μας τον κ. Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο. Είναι τιμή μας που είναι φιλοξενούμενος της πόλης. Χαίρομαι επίσης που βλέπω στην αίθουσα και τον ηθοποιό Μάκη Παπαδημητρίου. Σας διαβεβαιώνω ότι στις διήμερες παραστάσεις δε θα υπάρξει πρόβλημα βροχής».

Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος αναφέρθηκε με εξαιρετικά σχόλια στο Φεστιβάλ Φιλίππων και στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Τόνισε ότι η παράσταση είναι συμπαραγωγή, μια διαδικασία που τον ενδιαφέρει και την πιστεύει. Λόγω των συμπαραγωγών, εξήγησε ο σκηνοθέτης, αρχίσαμε τη συνεργασία μας και με το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Συμπλήρωσε επίσης ότι στο εξωτερικό συνηθίζονται οι συμπαραγωγές, ενώ εντός της Ελλάδας με αυτό τον τρόπο οι παραγωγές απλώνονται σε όλη τη χώρα. Τέλος, χαρακτήρισε το ΔΗΠΕΘΕ της Καβάλας ως ένα από τα δυναμικότερα της πατρίδας μας.

Ο ηθοποιός Μάκης Παπαδημητρίου δήλωσε τυχερός που συμμετέχει στην παράσταση, η οποία στηρίζεται σε ένα αριστοφανικό κείμενο που σέβεται το κοινό και δεν είναι επιθεωρησιακό. Δεν εκσυγχρονίσαμε τον Αριστοφάνη, επεσήμανε ο κ. Παπαδημητρίου, που έκανε λόγο για τις δύσκολες πρόβες οι οποίες διήρκησαν τέσσερις μήνες.

Καλά λόγια για το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και την περιοχή επεφύλαξε και ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης κ. Αθανασόπουλος. Είστε τυχεροί που έχετε και το Φεστιβάλ Φιλίππων και το αρχαίο θέατρο, παρατήρησε ο κ. Αθανασόπουλος απευθυνόμενος προς τη Δήμητρα Τσανάκα. Τα ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και Κρήτης συζήτησαν παρουσία και των δημοσιογράφων μια ενδεχόμενη σύνδεση και συνεργασία.

Θετικότατα σχόλια ακούστηκαν για το σκηνοθέτη Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο από την πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Κορίνα Χιώτη Πρασσά. Τον χαρακτήρισε ως κορυφή στο είδος και ως γίγαντα του θεάτρου.

 

Διαβάστε επίσης