Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις του φεστιβάλ Φιλίππων

 Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις του φεστιβάλ Φιλίππων

Το απόγευμα της προσεχούς Δευτέρας, στο φάρο της Παναγίας και με φόντο τη χερσόνησο της Παλιάς Πόλης πρόκειται να παραχωρηθεί η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου με την οποία ουσιαστικά κηρύσσεται η έναρξη του Φεστιβάλ Φιλίππων. Στη συνέντευξη θα παρουσιαστεί αναλυτικά το φετινό πρόγραμμα των παραστάσεων και εκδηλώσεων της διοργάνωσης, η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στην Καβάλα αφού το 2018 συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την ίδρυση του δήμου Καβάλας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κορίνα Χιώτη Πρασσά, απέφυγε να αποκαλύψει λεπτομέρειες για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Φιλίππων, αφού αυτές θα ανακοινωθούν επισήμως στη διάρκεια της συνεντεύξεως τύπου. Δήλωσε ωστόσο, ότι με τον καλύτερο τρόπο εξελίσσεται στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» η 3η Γιορτή Μαθητικού Θεάτρου.

«Πηγαίνουμε πολύ καλά. Τα παιδιά φέτος έχουν πολύ καλή ψυχολογία», σημείωσε η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, εξηγώντας ότι η βελτίωση του κλίματος κατά την ώρα των παραστάσεων οφείλεται στην έλλειψη της διαγωνιστικής διαδικασίας. Τα παιδιά αφήνουν ελεύθερο τον εαυτό τους επειδή δεν υπάρχει διαγωνισμός, παρατήρησε η κ. Πρασσά. Θύμισε την υπόσχεση του περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου για οικονομική στήριξη του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, προκειμένου παραγωγές του να περιοδεύσουν σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Αν και η περιφέρεια δεν επανήλθε μετά την υπόσχεση Μέτιου ωστόσο η κ. Πρασσά εμφανίστηκε σίγουρο ότι σύντομα θα υπάρξουν συγκεκριμένα νέα για την υλοποίηση του πλάνου.

Διαβάστε επίσης