• 29 Απριλίου 2024,

Τη διαφορά στον τουρισμό του Ν. Καβάλας φέτος θα την κάνουν οι Ευρωπαίοι επισκέπτες

 Τη διαφορά στον τουρισμό του Ν. Καβάλας φέτος θα την κάνουν οι Ευρωπαίοι επισκέπτες

Δύο είναι τα σενάρια σχετικά με τον τουρισμό στην Ελλάδα το προσεχές Καλοκαίρι.

Το πρώτο αναφέρεται σε αφίξεις νέο ρεκόρ. Το δεύτερο περιγράφει την κατάσταση να έχει φθάσει στα όρια της κι ως εκ τούτου θα είναι επιτυχία, αναφέρει, αν υπάρξει η προσέλευση του 2022. Για το Ν. Καβάλας ισχύουν και τα δύο σενάρια. Κάποιοι αισιοδοξούν για νέες επιτυχίες. Άλλοι, πιο ρεαλιστές, θα είναι ικανοποιημένοι αν το Καλοκαίρι του 2023 έχουμε επιδόσεις σαν αυτές του 2022.

Σημειώνουμε ότι για το Ν. Καβάλας το καλύτερο ως τώρα Καλοκαίρι ήταν αυτό του 2019. Τα στατιστικά στοιχεία πέρσι έδειξαν ότι δεν το ξεπεράσαμε. Έτσι το Καλοκαίρι του 2022 ήταν ένα καλό Καλοκαίρι αλλά όχι τόσο καλό (ή και καλύτερο) με αυτό του 2019.

Τοπικοί φορείς και παράγοντες ετοιμάζονται. Μετά τις εκθέσεις της Σόφιας και του Βουκουρεστίου θα βρεθούν την ερχόμενη εβδομάδα στην έκθεση του Βερολίνου. Στοχεύουν άλλωστε στον ευρωπαϊκό τουρισμό. Σε αυτόν που έρχεται κυρίως με τις αεροπορικές πτήσεις. Τις πτήσεις τσάρτερ προς το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος».

Θεωρούν σίγουρους τους Βαλκάνιους, κοιτούν στην Ευρώπη που θεωρούν ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τα δεδομένα για το προσεχές Καλοκαίρι. Κάνουν λάθος; Όχι φυσικά. Με τα έως τώρα στοιχεία για τις πτήσεις τσάρτερ, που ως συνήθως αρχίζουν τέλος Απρίλη, υπάρχει μια αισιοδοξία σχετικά με τον αριθμό των πτήσεων.

Όλα θα κριθούν ως συνήθως στις πληρότητες. Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πτήσεις, πόσους επιβάτες θα έχει κάθε μία από αυτές. Πάντως πέρσι οι πτήσεις τσάρτερ δεν τα πήγαν και τόσο καλά. Περιμέναμε περισσότερο κόσμο. Κι ενώ οι Βαλκάνιοι πάντα είναι εδώ για να καλύψουν αυτές τις «απώλειες», ειδικά η Θάσος ζητά και προσπαθεί να επανέλθει στο σημείο που ήταν πριν την πανδημία. Ως προς αυτούς που την επισκέπτονται από την Ευρώπη.

Τα νεότερα στοιχεία για τις αεροπορικές πτήσεις που αφορούν την περιοχή κάνουν λόγο για επανάληψη όλων όσων έγιναν πέρσι. Ως προς τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια από τα οποία θα ξεκινούν. Το σενάριο της αεροπορικής σύνδεσης της Καβάλας με το Βουκουρέστι, ισχύει αλλά ως τώρα δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις και επίσημες ανακοινώσεις.

Διαβάστε επίσης