• 5 Μαΐου 2024,

Τιμήθηκε στους Εφέδρους, μίλησε στην πίτα της ΝΟΔΕ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος (φωτογραφίες)

 Τιμήθηκε στους Εφέδρους, μίλησε στην πίτα της ΝΟΔΕ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος (φωτογραφίες)

Λόγω των αυξημένων του υποχρεώσεων στην Αθήνα και στο εξωτερικό, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συχνότερα απουσιάζει παρά βρίσκεται στην Καβάλα.

Εξαίρεση σε αυτόν τον αναμενόμενο, τον φυσιολογικό κανόνα ήταν η σημερινή Κυριακή. Αρχικά ο κ. Παναγιωτόπουλος βρέθηκε στην εκδήλωση του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Καβάλας, στη συνέχεια μίλησε στην κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ. Ο κ. Παναγιωτόπουλος παντού χειροκροτήθηκε, παντού έγινε δεκτός με χειραψίες- αγκαλιές- χαμόγελα ενώ με δηλώσεις που έκανε δεν παρέλειψε να σχολιάσει την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα. Για τα ελληνοτουρκικά επανέλαβε γνωστές του απόψεις, όπως δηλώσεις που έκανε νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα επανέλαβε χθες και όταν ρωτήθηκε για θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η πρώτη εκδήλωση στη ΛΑΦ Καβάλας άρχισε λίγο μετά τις 11.

Ο Γιάννης Κελγιώργης και ο Στρατηγός διοικητής της ΧΧ Μεραρχίας τον περίμεναν στο κεφαλόσκαλο. Στην είσοδο της ΛΑΦ είχε στρωθεί κόκκινο χαλί ενώ οι στρατιώτες φώναξαν δυνατά κατά την άφιξη του «Καλημέρα κύριε Υπουργέ». Μόλις ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μπήκε στην γεμάτη από κόσμο αίθουσα (πλέον των 300 ατόμων) χειροκροτήθηκε θερμά.

Μίλησε, αγκάλιασε, σχολίασε και χαιρέτισε πολύ κόσμο. Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης. Ο πρόεδρος του συνδέσμου Γιάννης Κελγιώργης τίμησε τον κ. Παναγιωτόπουλο καθώς του έδωσε πλακέτα επίτιμου μέλους. Για τον σύνδεσμο βασικός στόχος το 2020 είναι να βρεθούν χρήματα για το μνημείο στην Καβάλα πεσόντων εφέδρων αξιωματικών. Θα ζητηθεί οικονομική βοήθεια και από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο σύνδεσμος της Καβάλας έχει πάνω από 500 μέλη, είπε ο κ. Κελγιώργης. Την εκδήλωση στη ΛΑΦ Καβάλας παρακολούθησαν οι βουλευτές Πασχαλίδης- Λαζαρίδης αλλά και ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης.

Στις 12.30 το μεσημέρι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ήταν στο Λούσι. Η αίθουσα ήταν γεμάτη με 400 περίπου άτομα μία ώρα πριν.

Τον υποδέχθηκε ο Μπάμπης Δράκος. Επακολούθησε αγιασμός της πίτας από τον Μητροπολίτη και ομιλία του κ. Παναγιωτόπουλου. Στην πετυχημένη κομματική εκδήλωση (πετυχημένη και για το ταμείο της ΝΟΔΕ) ήταν οι βουλευτές Πασχαλίδης- Λαζαρίδης, οι δήμαρχοι Θάσου και Παγγαίου.

Πρόεδροι δημοτικών οργανώσεων. Ήταν ο πρώην βουλευτής Μίμης Χριστοφολογιάννης, πρώην Δήμαρχοι, ο κ. Μέτιος, πρώην και νυν αντιπεριφερειάρχες κτλ. Το κοινό ήταν το γνωστό της τοπικής ΝΔ, ενισχυμένο με επιπλέον παρουσίες.

Και από την πόλη και από το Νομό Καβάλας.

 

 

Διαβάστε επίσης