• 28 Απριλίου 2024,

Την μέρα που ανοίγει ο Τουρισμός, κλείνουν τα σύνορα!

 Την μέρα που ανοίγει ο Τουρισμός, κλείνουν τα σύνορα!

Το Σάββατο 15 Μάη διάλεξε η χώρα μας σαν επίσημη μέρα της έναρξης της τουριστικής περιόδου που, λόγω πανδημίας, θα έπρεπε να γίνει συντεταγμένα! Βέβαια με άλλη διάταξη, σκιώδη, οι αφίξεις τουριστών εγκαινιάστηκαν ήδη από το τέλος Απριλίου σε συνδυασμό με τον εορτασμό του Πάσχα!

Ο συνοριακός σταθμός της Νυμφαίας ήταν ανενεργός από την αρχή της πανδημίας και αυτό δημιούργησε πολλά προβλήματα στην απρόσκοπτη είσοδο των αυτοκινούμενων επισκεπτών μας! Ένα μεγάλο μέρος αυτών των ροών κατευθύνεται στο νησί μας και κάθε απερίσκεπτη ενέργεια έχει οδυνηρά αποτελέσματα για το νησί μας σαν τουριστικός προορισμός!

Κατά την  διάρκεια του χειμώνα η περιφέρεια βομβαρδίστηκε κυριολεκτικά με άπειρα υπομνήματα  από Δήμους, φορείς και επαγγελματίες για την σημασία του ανοίγματος του συγκεκριμένου συνοριακού σταθμού και τα προβλήματα που δημιούργησε το κλείσιμο του πέρυσι!

Γι’ αυτό και  χαιρετίστηκε με ανακούφιση το άνοιγμα του φέτος! Η χαρά αυτή δεν κράτησε πολύ! Ακριβώς την μέρα  που επίσημα άνοιγε ο τουρισμός της χώρας επαναλήφτηκε η περσινή τακτική που κράτησε κλειστή την Νυμφαία κατά την περσινή περίοδο. To μήνυμα που δόθηκε στους επισκέπτες μας είναι καταστροφικό. Η γεύση ανασφάλειας για τον καλοκαιρινό προγραμματισμό του κάθε επισκέπτη  είναι πλέον στον αέρα.

Πολλά έγιναν και γράφτηκαν τις δυο τελευταίες μέρες  για το εκ νέου κλείσιμο του συνοριακού σταθμού που κατακλείστηκε από κοστουμάτους πολιτευτές της περιφέρειας που ο καθένας από την σκοπιά του βρήκε μια πρώτης τάξης ευκαιρία ανάδειξης ενώ όλο τον χειμώνα δεν είδαμε ούτε πλάνα ούτε χρονοδιαγράμματα ούτε υπεύθυνα ονόματα για την λειτουργία του σταθμού.

Και όλα αυτά πάνω στον πόνο των επαγγελματιών του τουρισμού και όλοι πανηγυρίζουν τώρα για την «κατόπιν ενεργειών τους»  λύση του προβλήματος που τοποθετείται εντός των ημερών!

Έστειλαν πρώτα το καταστροφικό  μήνυμα στους επισκέπτες και τώρα ελπίζουν! Έλυσαν επιτυχώς το πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν.  Χωρίς να αποδίδουν ευθύνες γιατί “κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει!” .

Εμείς απλά περιμένουμε την λύση του προβλήματος με την ελπίδα να μην έχουμε άλλη μια χρονιά χαμένη. Δυστυχώς πάλι ποντάρουμε στην ελπίδα! Αλλά δεν ξεχνάμε ότι παρά τα υπομνήματα  οι φόβοι μας ήταν δικαιολογημένοι!

Έχουμε ήδη εντοπίσει τις ευθύνες και τις ολιγωρίες! Και όταν φτάσει η ώρα θα ανταμείψουμε ανάλογα! Το ίδιο θα πρέπει να κάνει και ο κάθε υγιής επαγγελματίας του τουρισμού του νησιού μας! Και από αυτή την ανταμοιβή δεν θα εξαιρεθούν και οι τοπικοί παράγοντες που υπέθαλψαν και υποθάλπουν τους υπευθύνους αυτής της κατάστασης, όσο ψηλά και αν βρίσκονται!

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Δίκτυο Τουρισμού Θάσου)

Διαβάστε επίσης