Το 10ο φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής τελειώνει το απόγευμα με ημερίδαΟλοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα στο μεγάλο αμφιθέατρο του πρώην ΤΕΙ, σήμερα διεθνές πανεπιστήμιο της Ελλάδος,  το 10ο και επετειακό πανελλαδικό φεστιβάλ βιομηχανικής πληροφορικής. Από τις 6:15 το απόγευμα μέχρι τις 8:30 το βράδυ πραγματοποιείται η τελική ημερίδα στην οποία θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο πρώην υπουργός οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης. Οι δύο τελευταίοι εισηγήσεις στο πλούσιο πρόγραμμα της ημερίδας αναφέρονται σε ομιλίες του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη και του καθηγητή Δημήτρη Πογαρίδη. Ο οποίος σκοπεύει ως συνήθως να κάνει απολογισμό του φεστιβάλ και να βραβεύσει εκθέτες και χορηγούς.

Στη διάρκεια της χθεσινής και τελευταίας ημέρας του φεστιβάλ 800 περίπου μαθητές βρέθηκαν στους χώρους όπου παρουσιάζονται οι περίπου 30 εργασίες. Ξεναγήθηκαν και στη συνέχεια παρακολούθησαν ομιλίες. Είναι μαθητές των σχολείων της περιοχής. Όλη την εβδομάδα το φεστιβάλ επισκέφθηκαν και είδαν από κοντά πάνω από 3.000 μαθητές διαφόρων σχολείων. Οι μαθητές θα μπορούσαν να είναι περισσότεροι αν βόλευαν οι ημερομηνίες. Αποδεικνύεται ότι οι ημερομηνίες του φεστιβάλ (όταν αυτό γίνεται Σεπτέμβρη) είναι κοντά στην έναρξη του διδακτικού έτους. Αυτό σημαίνει ότι δεν προλαβαίνουν οι διευθύνσεις των σχολείων να τακτοποιήσουν τις μετακινήσεις των μαθητών και την παρουσία τους στο σχετικό φεστιβάλ. Για αυτό και του χρόνου θα επιδιωχθεί να πραγματοποιηθεί τουλάχιστον τον Οκτώβριο. Για το φεστιβάλ του 2020 Ο Δημήτρης Πογαρίδης έχει δηλώσει ότι στοχεύει αυτό να γίνει  ως δράση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο. Φαίνεται δηλαδή ότι το φετινό φεστιβάλ είναι το τελευταίο που γίνεται παράλληλα με την έκθεση του Επιμελητηρίου.

Ο κ. Πογαρίδης που ρωτήθηκε σχετικά δήλωσε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της φετινής διοργάνωσης. Στην πραγματικότητα δηλώνει δικαιωμένος, είναι δικαιωμένος από την όλη διαδικασία μιας και φέτος προσέλκυσε το ενδιαφέρον και εκπαιδευτικών και μαθητών. Ο Δημήτρης Πογαρίδης χαρακτηρίζει τη σημερινή ημερίδα σοβαρότατη με αξιολογότατους όπως είπε ομιλητές. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Γιώργος Μιχαηλίδης, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου σε θέματα ανάπτυξης προγραμματισμού ψηφιακών υπηρεσιών και νεολαίας.

eXTReMe Tracker