• 29 Μαρτίου 2024,

Το 2019 τα νέα δημοτικά οχήματα

 Το 2019 τα νέα δημοτικά οχήματα

Πριν από λίγους μήνες με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δρομολογήθηκε η διαδικασία για την αγορά οχημάτων και μηχανημάτων έργου από το δήμο Καβάλας. Η διαδικασία εξελίσσεται αργά αλλά σταθερά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Στις αρχές του 2019 ο δήμος Καβάλας θα παραλάβει τα οχήματα από 15 έως 17. Δεν θα παραλάβει ωστόσο, όπως κι άλλη φορά έχει σημειωθεί, το ζητούμενο ηλεκτρικό αυτοκίνητο και το καλαθοφόρο όχημα, καθώς στο διαγωνισμό για την αγορά των συγκεκριμένων δύο οχημάτων δεν υπήρξε κάποιος ενδιαφερόμενος.

Στη χθεσινή συνεδρίασή της η οικονομική επιτροπή του δήμου Καβάλας ενέκρινε ως έκτακτο θέμα την εξέλιξη της διαδικασίας και τα δεδομένα έχουν ως εξής. Ο διαγωνισμός για τις εννέα από τις ένδεκα συνολικά κατηγορίες έχει καταλήξει σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα με έξι αναδόχους. Ξεχωρίζει η προμήθεια τριών καινούργιων απορριμματοφόρων κι ενός μικρού φορτηγού που θα χρησιμοποιηθεί για την περισυλλογή σκυλιών. Αφού μεσολαβήσει η διαδικασία του προσυμβατικού ελέγχου, η οποία θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο, στη συνέχεια θα τρέξει η τελευταία προθεσμία για την ολοκλήρωση του έργου, την παράδοση δηλαδή των οχημάτων.

Οι ανάδοχες εταιρείες, που δραστηριοποιούνται εκτός Καβάλας, ζητούν προθεσμία τριών έως πέντε μηνών από την υπογραφή της σύμβασης προκειμένου να παραδώσουν τα οχήματα τα οποία δεσμεύτηκαν να προμηθεύσουν στο δήμο Καβάλας. Υπολογίζεται επομένως ότι τα καινούργια οχήματα θα παραδοθούν στις αρχές του 2019.

Ως έκτακτο θέμα συζητήθηκε επίσης από την οικονομική επιτροπή το τελικό αποτέλεσμα του δημοτικού έργου καθαρισμός ρεμάτων δημοτικής ενότητας Καβάλας έτους 2018. θα το εκτελέσει η εταιρεία Γεωργιάδης που προσέφερε έκπτωση 64%. Και η χθεσινή συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης.

Με την ευκαιρία της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του δήμου Καβάλας διατίθεται πίστωση για την εκπόνηση μελέτης πυρασφάλειας σε όλους τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Προχωρά ομαλά το έργο προμήθειας οικοδομικών υλικών με πέντε προσφορές και δύο αναδόχους, για τις τέσσερις διαφορετικές ομάδες των οικοδομικών υλικών. Πρόκειται για την εταιρεία ΕΚΑΠ ΑΕ και την εταιρεία Χρυσανίδης ΑΕ.

 

 

Διαβάστε επίσης